ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Οικονομικών: Εξοφλήστε μέχρι τέλος Μαρτίου και σας χαρίζουμε τα πρόστιμα!

Στην λογική του «ό,τι πάρει κανείς, καλό είναι» το υπουργείο Οικονομικών καλεί περί τα τέσσερα εκατομμύρια οφειλετών να «δώσουν ό,τι προαιρούνται» και να γλιτώσουν το 100% των προσαυξήσεων!

Η ευεργετική αυτή διάταξη προς τους ασυνεπείς φορολογούμενους έχει ισχύ μόλις δύο εβδομάδων, μέχρι τις 27 Μαρτίου, και προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Βασικό στοιχείο επίσης το γεγονός πως ο οφειλέτης δεν χρειάζεται να ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, καθώς η διάταξη αυτή δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ενώ μπορεί κάποιος να πληρώσει ολόκληρο ή μέρος του ποσού που οφείλει και πάλι να γλυτώσει τα πρόστιμα.

Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει συγκεκριμένα ότι «οποιαδήποτε εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας έως και τις 27 Μαρτίου 2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης οφειλής (…) απαλλάσσεται κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν».

Σύμφωνα με την διάταξη, η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της.

Ο προφανής σκοπός του υπουργείου να συγκεντρώσει χρήματα – η ρύθμιση έχει άμεση ισχύ – μέχρι το τέλος του μήνα, έρχεται ακόμα μια φορά σε σύγκρουση με τον συνεπή φορολογούμενο που αντιλαμβάνεται πως τελικά ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

πηγη spirospero.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button