ΔΙΑΦΟΡΑ

Φθιώτιδος Νικόλαος για Βαρθολομαίο: Τέτοιος Πατριάρχης δεν έχει εμφανιστεί στην Ορθοδοξία. Είναι το άπαν. Κακώς επέμενε ο Χριστόδουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη στον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό «ΘΑΡΡΙ» και στον Αρχιμ. Νεκτάριο Πόκκια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου που παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, την Τρίτη 5 Μαΐου το βράδυ.

Μίλησε για τον Άγιο Εφραίμ και τα θαύματά του με ολοζώντανες εμφανίσεις, σημείωσε πως πολλά νέα ζευγάρια έχουν δώσει το όνομα του Αγίου στα παιδιά τους. Γενικότερα για τα θάυματα είπε πως είναι σημείο αντιλεγόμενο μέσα στην Εκκλησία μας. “Όσοι έχουν μάτια τα βλέπουν, όσοι ε΄χουν πίστη τα καταλαβαίνουν, όσοι δεν έχουν αυτά τα δύο τα ειρωνεύονται και τα περιφρονούν. Εμείς μιλάμε στους πιστούς” σχολίασε.

Μίλησε για τους Αγίους της Εκκλησίας αναφερόμενος και στους Αγιορείτες Παϊσιο και Πορφύριο, αλλά και τον Γέροντα Βησσαρίωνα με το άφθαρτο και ευωδιάζων σώμα. Για αυτήν την αναμενόμενη αγιοκατάταξη  ο κ. Νικόλαος είπε πως πρόσφατα τον επισκέφθηκε Ιεράρχης του Οικουμενικού θρόνου και “ο Άγιος του επεφύλλασε υποδοχή άνευ προηγουμένου με μεγάλη ευωδία”!

Μίλησε για ταλαιπωρημένους στα νοσοκομεία, για αθώους στις φυλακές, για σκοτάδι που παίρνει νομιμοφάνεια, αλλά είπε πως πρέπει να υπομένουμε και να επιμένουμε αγκαλιασμένοι με την Εκκλησία.

Κατόπιν σχολίασε τις εμπορευματοποιημένες εορτές λέγοντας πως είναι “κοροϊδια εορτών”, για την Φθιώτιδα είπε πως “εδώ είναι η Ελλάς” και αναφέρθηκε στον τρόπο που εορτάζουν τις εθνικές εορτές λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πρωτεύουσα.

“Τα γηροκομεία μας τα λειτουργούμε με ιδίους πόρους” είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως φτιάχτηκαν με τον οβολό του λαού και όχι κρατικές επιχορηγήσεις.

“Τέτοιος Πατριάρχης δεν έχει εμφανιστεί στην Ορθοδοξία. Είναι η ρίζα του γένους μας είναι το άπαν. Όλα τα προλαβαίνει. Εκφράζει την Ελληνορθοδοξία” σχολίασε για τον κ. Βαρθολομαίο. Συμπλήρωσε πως τον υποστήριζε και επί Χριστόδουλου στην Ιερά Σύνοδο, ενώ -όπως είπε- “ο Χριστόδουλος επέμενε κακώς”!

Είπε πως πολλά συμφέροντα δεν θέλουν η Εκκλησία να έχει τηλεόραση. “Ζηλέυω την τηλεόραση των Ρώσων, τον Κοπτών στην Αίγυπτο και άλλων” σχολίασε και πρόσθεσε “Δεν ΄είναι δύσκολο να γίνει, είναι θέμα εκκλησιαστικής διοικήσεως”

Μίλησε για την παγκοσμιοποίηση και για το πως αλλάζουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα “με ύπουλο τρόπο”, ενώ επισήμανε πως οι μοναδικε΄ς δυνάμεις που μπορούν να μας στηρίξουν είναι “ο Στρατός και η Εκκλησία”!

“Έχουν υπογράφει και άλλα μνημόνια που δεν τα ξέρουμε  εμείς. Γίνονται κρυφά πίσ από την πλάτη μας” τόνισε επίσης και ζήτησε από την διοικούσα Εκκλησία να μην κλείνει το στόμα της! “Δε θέλουμε επαναστάτες αλλά πρέπει ο καθένας να γνωρίζει την αλήθεια” επισήμανε.

“Δεν έχουμε ηγέτες, οι περισσότεροι πολιτικοί ανεβαίνουν για να πλουτίσουν. Ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι πυο έχουν πεθάνει στο ψαθί” ανέφερε με νόημα, ενώ για τα δήθεν σκάνδαλα της Εκκλησία είπε πως είναι η νέα “φραγγέλωση του Χριστού”.

Τέλος μιλώντας για τον όρκο, είπε πως αν καταργήσουμε και αυτόν θα τα ισοπεδώσουμε όλα “και όσοι μιλήσαν να καταργηθεί βιάστηκαν”

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button