ΔΙΑΦΟΡΑ

Φοβερά νέα για χιλιάδες Έλληνες: 400 ευρώ «ζεστά» στους λογαριασμούς σας – Οι δικαιούχοι και η αίτηση

«Έσκασαν» φοβερά νέα για χιλιάδες Έλληνες, καθώς ο ΟΠΕΚΑ δίνει 400 ευρώ «ζεστά» στους λογαριασμούς σας. Δείτε παρακάτω πληροφορίες για την αίτηση και τους δικαιούχους του επιδόματος.

Ο ΟΠΕΚΑ υψώνει ασπίδα προστασίας στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για την συνταξιοδότηση.

Ειδικότερα, υπάρχει ένα επίδομα του ΟΠΕΚΑ που μπορείτε να λαμβάνετε κάθε μήνα, όταν φτάσετε σε μια ορισμένη ηλικία. Πρόκειται για όσους δεν έχουν ένσημα και από 01 Ιανουαρίου 2024 το ποσό θα φτάσει μέχρι και τα 400 ευρώ.

400 ευρώ σε ανασφάλιστους από τον ΟΠΕΚΑ

Στα 400 ευρώ θα διαμορφωθεί το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων και η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων, που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ.

Η προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί από το νέο έτος λόγω αυξήσεων στις συντάξεις, που έχει ανακοινωθεί.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα αναπροσαρμόσουν ανάλογα και την Εθνική σύνταξη, αλλά και όλες τις παροχές που συνδέονται με αυτή.

Υπενθυμίζεται πως το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ανέρχεται σήμερα στα 387 ευρώ μετά από την τελευταία αύξηση.

Είστε δικαιούχος για το επίδομα ανασφάλιστων του ΟΠΕΚΑ των 387 ευρώ (400 από Νέο έτος) αν:

Αν έχετε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας σας και δεν λαμβάνετε σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 387 ευρώ (400 από Νέο έτος).

Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 387 ευρώ (400 από Νέο έτος) , δικαιούστε το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνετε από αλλού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 : Αν το ποσό που προκύπτει ως διαφορά είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ, το επίδομα δεν καταβάλλεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνετε από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, αντίστοιχα, έχετε υποχρέωση να το δηλώσετε αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.

Για να υποβάλλετε το σχετικό αίτημα θα πρέπει να διαμένετε μονίμως και νομίμως στην Ελλάδα δεκαπέντε (15) συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης σας ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και 67ου έτους της ηλικίας σας, εκ των οποίων τα δέκα (10) συνεχόμενα πριν από την υποβολή της αίτησης και να εξακολουθείτε να διαμένετε στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες ή μειωμένο λόγω σύνταξης εξωτερικού ή προνοιακής παροχής εντός Ελλάδας για όσους πληρούν αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα (1) έτος που υπολείπεται των τριάντα πέντε (35) ετών διαμονής στη χώρα.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button