ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χρήσιμες συμβουλές για να διαλέξετε φρέσκα θαλασσινά της Σαρακοστής!

 

Μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, γυαλιστερές έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο και συνοδεύουν τα σαρακοστιανά σας πιάτα. Εάν σας προβληματίζει πως θα τα διαλέξετε και πως θα τα καθαρίσετε οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Η αγωνία όταν πρόκειται να αγοράσετε θαλασσινά είναι να διαλέξετε κάτι που είναι φρέσκο. Όσον αφορά τη φρεσκάδα των θαλασσινών μπορείτε να την ελέγξετε από τη μυρωδιά τους. Εμπιστευτείτε τη μύτη σας και  αυτή θα σας οδηγήσει στο φρέσκο. Εάν μυρίζουν έντονα αποφύγετε τα. Τα φρέσκα θαλασσινά πρέπει να μυρίζουν θαλασσινή αλμύρα.

Τα ψάρια θα πρέπει να είναι σφιχτά κι όχι πολύ υγρά και μουσκεμένα. Δώστε σημασία στο χρώμα της σάρκας τους, έτσι ώστε να είναι έντονο και «ζωντανό» κι όχι θαμπό και κοιτάξτε τα στα… μάτια για να επιβεβαιώσετε τη φρεσκάδα τους.

Τα καλαμαράκια θα πρέπει να έχουν καθαρά και λαμπερά μάτια και επιφάνεια γυαλιστερή και υγρή, χωρίς αποχρωματισμούς. Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να έχουν διακριτική κι όχι έντονη μυρωδιά.

Τα όστρακα που θα αγοράσετε θα πρέπει να είναι κλειστά ή διαλέξετε αυτά που κλείνουν γρήγορα και ερμητικά, μόλις τα ακουμπήσετε. Αποφύγετε τα σπασμένα ή ραγισμένα όστρακα.

πηγη govastileto.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close