ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφίστηκε υποκρυφίως από την πίσω πόρτα η Κάρτα του Πολίτη! Αναμένουμε δυναμική στάση από την Εκκλησία!

 

 

Παρά την προ δύο μηνών απόσυρση του σχετικού άρθρου κατόπιν έντονης διαμαρτυρίας στην δημόσια διαβούλευση του αρμοδίου Υπουργείου, η κυβέρνηση έρχεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εισάγει ξανά την Κάρτα του Πολίτη σε εντελώς πρόσφατο νομοσχέδιο (11/05/2015). Είναι πλέον πασιφανείς οι πιέσεις και η επιμονή των δανειστών στο ζήτημα αυτό καθώς και ο ενδοτισμός της ελληνικής πλευράς.

Καλούμε τους αναγνώστες σε προώθηση της είδησης ώστε να υπάρξει καθολική αντίδραση.Ελπίζουμε ότι και αυτή την φορά το Άγιον Όρος μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος θα ορθώσουν ανάστημα αντιστασης στην προσπάθεια ηλεκτρονικού εξανδραποδισμού που επιχειρείται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια της “μνημονιακής κατοχής”!
Να σημειώσουμε ότι το άρθρο 10 του ν. 4325/2015, δηλαδή υπέρ της «κάρτας του πολίτη» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ το μοναδικό «όχι» ήταν της Χρυσής Αυγής.
Αντιγράφουμε το άρθρο 10 του ν. 4325/2015 (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 11/05/2015) με τίτλο ηλεκτρονική ταυτοποίηση:….

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 32 του Ν.3979/2011 (Α΄ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορεί να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου η ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα η περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως ιδίως: α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν, σύμφωνα με τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα. Σε καμιά περίπτωση στο σύστημα ταυτοποίησης δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σύστημα εντοπισμού θέσης η βιομετρικά στοιχεία.»

πηγη http://ekklisiaonline.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button