ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατρός: Αυτές οι τροφές σταματούν τη γήρανση του εγκεφάλου, τρώτε τις κάθε μέρα

«Υπάρχουν τροφές που τρώω συχνά γιατί έχουν πολλές ευεργετικές ουσίες απαραίτητες για την ψυχική δραστηριότητα και την υγεία γενικότερα», λέει ο γιατρός.

Βραστά ή ψητά πουλερικά – μπορείτε να το φάτε για δείπνο, μεσημεριανό ακόμη και πρωινό (για παράδειγμα, σε σάντουιτς με λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως). Ή σε μια σαλάτα με βότανα και λαχανικά.

Βραστά, ψημένα ή ελαφρώς αλατισμένα θαλάσσια λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, ρέγκα, σολομός) – αυτές οι τροφές παρέχουν Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6, απαραίτητα λιπαρά οξέα για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι κατάλληλα για μεσημεριανό ή βραδινό, σε σούπα ή πρωινό σάντουιτς.

Αρακάς – φρέσκα και κατεψυγμένα (σπάνια σε κονσέρβα). Περιέχει πολλή θειαμίνη (βιταμίνη Β1). Η κατανάλωσή του βελτιώνει τη μνήμη μας. Μπορεί να προστεθεί σε πρωινά ομελέτα ή σαλάτες, καθώς και να καταναλωθεί ξεχωριστά ως συνοδευτικό.

Φύκι – αποτελούν βασικό προμηθευτή ιωδίου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του θυρεοειδούς. Τόσο η πνευματική όσο και η σωματική δραστηριότητα εξαρτώνται από αυτό. Τα φύκια μπορούν να καταναλωθούν σε σαλάτα με βραστό αυγό.

Σπόροι κολοκύθας – προσθέστε σε οποιαδήποτε σαλάτα λαχανικών. Οι σπόροι είναι καλοί προμηθευτές ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμινών Α, Ε.

ΦΡΟΥΤΑ του ΔΑΣΟΥΣ – βατόμουρα, σμέουρα, σταφίδες, φράουλες – κάθε ένα από αυτά τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή φυσικών βιταμινών. Φροντίστε να φάτε ένα ποτήρι από αυτά το πρωί ή το απόγευμα.

Εκτός από το φαγητό, η σωματική δραστηριότητα και ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικές για τον εγκέφαλο.

Σημαντικό: Το άρθρο δεν αντικαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή και συνεννόηση με ειδικό!

πηγη kipos.firenews.video

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button