ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ – Του δίνουν 1% για να ζήσει γιατί Κατανάλωσε τεράστια ποσότητα σε..

Το καψόνι είναι μια πρακτική που λαμβάνει χώρα σε πανεπιστήμια και κολέγια εδώ και δεκαετίες, όπου τα νέα μέλη μιας ομάδας ή οργάνωσης υποβάλλονται σε ταπεινωτικές και συχνά επικίνδυνες τελετουργίες προκειμένου να αποδείξουν την αφοσίωση και την αξία τους.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή έχει επικριθεί ευρέως για τη δυνατότητά της να προκαλέσει σωματική και συναισθηματική βλάβη και πολλά πανεπιστήμια έχουν εφαρμόσει αυστηρές πολιτικές για να αποτρέψουν το καψόνι στις πανεπιστημιουπόλεις τους.

Στις πρόσφατες ειδήσεις, ένας φοιτητής είχε μόλις 1% πιθανότητες επιβίωσης αφού φέρεται να αναγκάστηκε να καταναλώσει 750ml ρούμι σε μόλις 30 λεπτά. Το περιστατικό προκάλεσε οργή και εκκλήσεις για αυξημένη ευαισθητοποίηση γύρω από τους κινδύνους του καψόνια και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο φοιτητής αναγκάστηκε να καταναλώσει το μπουκάλι ρούμι των 750ml σε μόλις 30 λεπτά, γεγονός που οδήγησε σε δηλητηρίαση από αλκοόλ και σε επακόλουθο κώμα. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι ειδικοί του έδωσαν 1% πιθανότητα επιβίωσης. Παρά τις πιθανότητες, τελικά ανέκτησε τις αισθήσεις του και ξεκίνησε το δρόμο της ανάρρωσης. Ωστόσο, το περιστατικό άφησε μόνιμο αντίκτυπο στον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς και στην πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της.

Πολλοί ζητούν αυξημένη ευαισθητοποίηση γύρω από τις πιθανές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και την ανάγκη για αυστηρότερες πολιτικές για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το καψόνι είναι μια μορφή εκφοβισμού και μπορεί να έχει μακροχρόνιες σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις σε όσους το υφίστανται. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ευημερία των φοιτητών τους.

πηγη olatanea.fbe.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button