ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξτε αυτό το ρόφημα: Λιώνει το κοιλιακό λίπος και αυξάνει τον μεταβολισμό – Εύκολη συνταγή

Ποιο είναι το μοναδικό υγιεινό ρόφημα που μπορεί να λιώσει το κοιλιακό λίπος, να αυξήσει τον μεταβολισμό και παράλληλα να μειώσει τη χοληστερίνη και την πίεση;

Τα ροφήματα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας για μας αναζωογονούν και μας ενυδατώνουν. Κυμαίνονται από το απλό νερό έως τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα ροφήματα οφέλη για την υγεία μας.

Ένα υγιεινό ρόφημα έχει προτεραιότητα στη διατροφή και την ευεξία μας γιατί περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και ελάχιστα πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά. Μεταξύ της σειράς υγιεινών ροφημάτων, ορισμένα έχουν κερδίσει δημοτικότητα για τις δυνατότητές τους να λιώσουν το κοιλιακό λίπος και να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Ποιο ρόφημα λιώνει το κοιλιακό λίπος, ρίχνει την πίεση και τη χοληστερόλη;

Σύμφωνα με μελέτες, το ρόφημα που συνδυάζει πράσινο τσάι, τζίντζερ και λεμόνι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς, τη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι κατεχίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της απορρόφησης λίπους και να βελτιώσουν την καύση λίπους.

Οι κατεχίνες, ιδιαίτερα η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) που περιέχει το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με το λιώσιμο του κοιλιακού λίπους ενισχύοντας τον μεταβολισμό και αυξάνοντας την οξείδωση του λίπους. Επιπλέον, η αντιοξειδωτική ουσία EGCG έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή, που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην παχυσαρκία και σε διάφορα θέματα υγείας.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά για τη μείωση και την καταπολέμηση της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Επιπλέον, ορισμένα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να αυξήσουν την καύση λίπους. Το πράσινο τσάι έχει επίσης καφεΐνη που μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την απώλεια κοιλιακού λίπους.

Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης.

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της απορρόφησης σιδήρου.

Η εύκολη συνταγή για το ρόφημα

Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα, απλά συνδυάστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με 1 σακουλάκι πράσινο τσάι, 1 κομμάτι τζίντζερ και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Υλικά

  • 1 σακουλάκι πράσινο τσάι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Οδηγίες

  • Βράστε νερό σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέστε το πράσινο τσάι και το τζίντζερ και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το πράσινο τσάι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
  • Σουρώστε το ρόφημα και απολαύστε το!

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ροφήματα αυτά δεν είναι μαγικά χάπια για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, της χοληστερίνης και της πίεσης. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να τα συνδυάσετε με μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

Επιπλέον συμβουλές για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, της χοληστερίνης και της πίεσης

  • Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή: Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα σάκχαρα και τα κορεσμένα και trans λιπαρά.
  • Περπατάτε καθημερινά: Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Στόχος να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης την ημέρα.
  • Γυμνάζεστε τακτικά: Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Στόχος να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης ή 75 λεπτά έντονης έντασης άσκησης την εβδομάδα.

Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με το βάρος σας, τη χοληστερίνη σας ή την αρτηριακή σας πίεση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγη oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button