ΔΙΑΦΟΡΑ

15 απίστευτες πληροφορίες για τον χρόνο! ! !

Γίνεται κάποιος που έζησε πριν από δυο αιώνες να έχει σήμερα εν ζωή εγγόνια; Αν έπρεπε να μαντέψετε, τι θα λέγατε ότι είναι παλαιότερο, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή οι Πυραμίδες των Αζτέκων; Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι ο Μπαγκς Μπάνι πρόλαβε ζωντανούς και στα πόστα τους σουλτάνους και βεζίρηδες της οθωμανικής αυτοκρατορίας; Ο χρόνος είναι, τελικά, μια πολύ σχετική έννοια –και η αντίληψή μας γι’ αυτόν πολύ λάθος, όπως αποδεικνύουν οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Η Άννα Φρανκ και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ γεννήθηκαν την ίδια χρονιά… με τον Κάρολο Παπούλια.

Είμαστε πολύ πιο κοντά χρονικά στον Τυρανόσαυρο Ρεξ (που έζησε πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια) απ’ ό,τι είναι εκείνος στον πρόγονό του, τον Στεγόσαυρο –που έζησε 83 εκατομμύρια χρόνια πριν τον Τυρανόσαυρο.

Ο 10ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο John Tyler (που ήταν Πρόεδρος 20 χρόνια πριν τον Αβραάμ Λίνκολν) έχει σήμερα δύο εν ζωή εγγόνια. Όχι δισέγγονα, εγγόνια. Πώς γίνεται αυτό; Ο Πρόεδρος απέκτησε έναν γιο, τον Lyon, στα 63 του. Εκείνος με τη σειρά του, απέκτησε δύο γιους, τον Lyon Junior και τον Harrison, στα 71 και τα 73 του αντίστοιχα. Ο Lyon Junior και ο Harrison διανύουν σήμερα την ενενηκοστή δεκαετία της ζωής τους

. Μεσολάβησαν μόλις 58 χρόνια από την πρώτη επανδρωμένη πτήση (εκείνη των αδερφών Ράιτ) ως τη στιγμή που πήγαμε στο διάστημα

. Το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co. είναι παλαιότερο από το κράτος της Ιταλίας όπως το ξέρουμε σήμερα. Το πρώτο ιδρύθηκε το 1837 και το δεύτερο το 1861, με την ένωση των διαφόρων βασιλείων της ιταλικής επικράτειας.

Μέχρι να φτάσετε στο τέλος αυτού του κειμένου, 368 άνθρωποι στον πλανήτη θα έχουν χωρίσει από την σχέση τους.

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου έζησε πολύ πιο κοντά (χρονικά) στην Pizza Hut απ’ ό,τι στις Πυραμίδες. Η Πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε γύρω στο 2560 π.Χ., η Κλεοπάτρα έζησε το 30 π.Χ. και η πρώτη Pizza Hut άνοιξε το 1958. Για όσους βαριούνται να κάνουν προσθαφαιρέσεις, η διαφορά είναι περί τα 500 χρόνια.

Κάθε δύο λεπτά, βγάζουμε τόσες φωτογραφίες όσες έβγαλε συνολικά η ανθρωπότητα τον 19ο αιώνα (από το 1800 έως το 1900). Κι αυτό, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τις φωτογραφίες γάτων.

Τι είναι παλαιότερο: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ή ο Πολιτισμός των Αζτέκων; Κι όμως, τα μαθήματα στην Οξφόρδη ξεκίνησαν το 1096, με την επίσημη ίδρυση του πανεπιστημίου να ακολουθεί, το 1249. Ο πολιτισμός των Αζτέκων ξεκινά με την ίδρυση του Tenochtitlán, το 1325.

Ο απαγχονισμός στην γκιλοτίνα ίσχυε ακόμα ως θανατική ποινή στη Γαλλία όταν το πρώτο Star Wars βγήκε στους κινηματογράφους, τον Μάιο του 1977. Ο τελευταίος απαγχονισμός έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Η Warner Bros ιδρύθηκε ενώ υπήρχε ακόμα η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Για την ακρίβεια, το 1903, είκοσι ακριβώς χρόνια πριν τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Αν είσαι παραπάνω από 45 ετών, ο πληθυσμός της Γης διπλασιάστηκε ενώ ζούσες. Το 1968 ήμασταν 3,557 δισεκατομμύρια.

Σήμερα είμαστε 7,217 δισεκατομμύρια. Αν συμπυκνώναμε την ιστορία του πλανήτη μας σε έναν μόνο χρόνο, οι άνθρωποι θα εμφανιζόμασταν στις 31 Δεκεμβρίου, γύρω στις 11.58. Το βράδυ.

Δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθείς το παρόν: Όλοι μας «βρισκόμαστε» πάντα στο παρελθόν, λόγω των 80 millisecond που χρειάζεται ο εγκέφαλός μας για να αντιληφθεί το οτιδήποτε. Πράγμα που σημαίνει πως ό,τι νομίζεις πως διαβάζεις αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα το έχεις διαβάσει πριν από 80 millisecond.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

πηγη .in2life.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button