ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιοι πληρώνονται αύριο την επιταγή ακρίβειας, μέχρι τι ώρα η πληρωμή

Αύριο θα πληρωθεί η προσωπική διαφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Πρόκειται για την δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων της επιταγής ακρίβειας καθώς χτες, πληρώθηκαν τα 150 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η πληρωμή στους δικαιούχους θα ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα και οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 739.926 συνταξιούχους: Μόνο 1 στους 4 δικαιούχους της προσωπικής διαφοράς θα λάβουν τα 200 ευρώ

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί σε συνταξιούχους που θα δουν 3% αύξηση μόνο λογιστικά στην εθνική και στην ανταποδοτική τους σύνταξη κι όχι τραπεζικά. Κι αυτό γιατί η σύνταξη που λαμβάνουν είναι υψηλότερη από αυτή που δικαιούται μετά τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα το υπερβάλλον ποσό να λογίζεται ως «προσωπική διαφορά» και να συμψηφίζεται σταδιακά με τις αυξήσεις μέχρι αυτό να μηδενιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

  • 307.745 συνταξιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ επίδομα προσωπικής διαφοράς
  • περίπου 260.088 συνταξιούχοι θα λάβουν 150 ευρώ επίδομα προσωπικής διαφοράς
  • περίπου 172.093 συνταξιούχοι θα λάβουν 200 ευρώ επίδομα προσωπικής διαφοράς

Οι συνταξιούχοι που η προσωπική τους διαφορά υπερβαίνει τα 10 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 200, ευρώ 150 ευρώ και 100 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Το επίδομα είναι ανάλογο της κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος κύριων συντάξεων. Αναλυτικότερα:

  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα ως 700 ευρώ παίρνουν τα 200 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα, από τα 700,01 ως 1.100 ευρώ παίρνουν 150 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα από 1.100,01 ως 1.600 ευρώ παίρνουν τα 100 ευρώ του επιδόματος.
  • Οι ασφαλισμένοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.600 ευρώ δεν θα λάβουν επίδομα.

πηγη dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button