ΔΙΑΦΟΡΑ

5 δύσκολοι αστυνομικοί γρίφοι περιμένουν να τους λύσετε. Θα τα καταφέρετε;

 

 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας είχαμε παρουσιάσει 3 αστυνομικούς γρίφους τους οποίους από ότι είδαμε στα σχόλια σας δεν δυσκολευτήκατε ιδιαίτερα να τους λύσετε.  Για αυτό λοιπόν είπαμε σε αυτό το άρθρο να σας δυσκολέψουμε λίγο παραπάνω.

Ακολουθούν 5 ακόμη αστυνομικοί γρίφοι που για να καταφέρετε να βρείτε την λύση τους θα πρέπει να γίνετε για λίγο ντετέκτιβ, να ενώσετε στοιχεία, να αποκλείσετε υπόπτους και να οδηγηθείτε στον ένοχο. Κάποιοι από αυτούς ίσως να σας φανούν εύκολοι. Ο πέμπτος όμως είναι βέβαιο ότι θα σας προβληματίσει αρκετά.

Όλες οι λύσεις των γρίφων βρίσκονται στο τέλος του άρθρου. Μην τις διαβάσετε όμως πριν προσπαθήσετε να βρείτε μόνοι σας τους ενόχους. Δεν θα έχει πλάκα.

Μόλις τελειώσετε μην ξεχάσετε να μας αφήσετε το σχόλιο σας στο facebook  και στο Google+  για να μας πείτε πως τα πήγατε. Θέλετε να δείτε αν οι φίλοι σας θα τα καταφέρουν καλύτερα από εσάς; Απλά κοινοποιήστε το άρθρο στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο!

 

Γρίφος 1 – Εύκολος

Γρίφος 1 - Εύκολος

Ένας άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του γιατί την ζήλευε αφόρητα. Την μαχαίρωσε με ένα μαχαίρι στην καρδιά. Για να καλύψει το έγκλημά του, έβαλε το σώμα της μέσα στο αυτοκίνητό του, οδήγησε λίγα χιλιόμετρα και στη συνέχεια το πέταξε σε ένα δρομάκι. Σκούπισε τα δακτυλικά του αποτυπώματα από το μαχαίρι, το πέταξε δίπλα στο πτώμα και έφυγε για το σπίτι του.

Σε μια ώρα έλαβε μια κλήση από το αστυνομικό τμήμα. Ο ντετέκτιβ του είπε ότι η γυναίκα του δολοφονήθηκε και ότι έπρεπε να πάει γρήγορα στον τόπο του εγκλήματος. Όταν όμως έφτασε στον σημείο οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Γιατί;

 

Γρίφος 2 – Μέτρια δυσκολία

Γρίφος 2 - Μέτρια δυσκολία

Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών καλείται σε μια σκηνή εγκλήματος. Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός μπροστά από το κτίριο και σύμφωνα με τη θέση των παραθύρων και το σημείο που βρίσκεται το πτώμα όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία.
Ο ντετέκτιβ ζητεί από την ομάδα του να ψάξει το πτώμα για ευρήματα ενώ ο ίδιος ανεβαίνει στο κτίριο για να δει από ποιο όροφο έπεσε ο άτυχος άντρας.

Πηγαίνει στον πρώτο όροφο και προς το δωμάτιο που έχει παράθυρο προς την πλευρά που βρίσκεται το πτώμα. Μπαίνει στο δωμάτιο, ανάβει ένα τσιγάρο, περπατά προς το παράθυρο που βλέπει στο νεκρό σώμα, ανοίγει το παράθυρο και πετάει το τσιγάρο. Στη συνέχεια πηγαίνει στο δεύτερο όροφο και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία.
Συνεχίζει να κάνει το ίδιο πράγμα, σε όλους τους ορόφους του κτιρίου και στη συνέχεια παίρνει το ασανσέρ και κατεβαίνει στο ισόγειο. Φτάνοντας κάτω, ενημερώνει την ομάδα του ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για δολοφονία.
Ενώ όλη η ομάδα του τον κοιτάζει συγκλονισμένη περιμένοντας να ακούσει την αποκάλυψη, ανάβει ένα άλλο τσιγάρο και τραβάει μια δυνατή ρουφηξιά.
Πώς νομίζετε ότι ανακάλυψε ότι δεν ήταν αυτοκτονία;

 

Γρίφος 3 – Μέτρια δυσκολία

Γρίφος 3 - Μέτρια δυσκολία

Μια ομάδα αστυνομικών φτάνει στη σκηνή ενός εγκλήματος. Ένας παχουλός ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο πάτωμα με το αίμα του να στάζει από το κεφάλι του. Το θύμα κρατάει ένα όπλο στο ένα του χέρι και ένα μαγνητόφωνο στο άλλο. Ένας από τους ντετέκτιβ παίρνει το μαγνητοφωνάκι και πατάει το Play για να ακούσει το εξής:

«Είμαι κουρασμένος από αυτή τη ζωή και ως εκ τούτου, έχω αποφασίσει να ανακουφίσω τον εαυτό μου από τα εγκόσμιους πόνους». Ένας πυροβολισμός ακολουθεί μετά το μήνυμα.

Η ομάδα αρχίζει αμέσως να διερευνά μια δολοφονία.

Γιατί όμως δεν θεώρησε ότι πρόκειται για αυτοκτονία;

 

Γρίφος 4 – Μέτρια δυσκολία

Γρίφος 4 - Μέτρια δυσκολία

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου. Κάποιος τον σκότωσε, ενώ η γυναίκα του κοιμόνταν. Η σύζυγος είπε στην αστυνομία όσα ήξερε. Τους είπε ότι εκείνο το πρωινό ο μάγειρας μαγείρευε, ο μπάτλερ καθάριζε την αποθήκη και η καμαριέρα σκούπιζε την αυλή. Η αστυνομία συλλαμβάνει αμέσως το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο. Ποιος είναι ο δολοφόνος και πως τον ανακάλυψαν οι αστυνομικοί;

 

Γρίφος 5 – Μεγάλη δυσκολία (Θα χρειαστείτε χαρτί και μολύβι)

Γρίφος 5 - Μεγάλη δυσκολία

Ένα βράδυ, έγινε ένας φόνος στο σπίτι που ζούσε ένα παντρεμένο ζευγάρι, μαζί με τον γιο τους και τη κόρη τους. Ένας μέλος της οικογένειας δολοφονήθηκε από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

Κάποιο μέλος της οικογένειας ήταν μάρτυρας της δολοφονίας. Κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας βοήθησε τον δολοφόνο.

Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε με βεβαιότητα:

1. Ο μάρτυρας της δολοφονίας και αυτός που βοήθησε τον δολοφόνο δεν είναι του ιδίου φύλου.

2. Το γηραιότερο μέλος της οικογένειας και ο μάρτυρας δεν είναι του ιδίου φύλου.

3. Το νεαρότερο άτομο και το θύμα δεν είναι του ιδίου φύλου.

4. Αυτός που βοήθησε τον δολοφόνο είναι μεγαλύτερος ηλικιακά από το θύμα.

5. Ο πατέρας είναι το γηραιότερο μέλος της οικογένειας.

6. Ο δολοφόνος δεν είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Ποιος ήταν ο δολοφόνος;

 

Απαντήσεις:

 

Απάντηση γρίφου 1:

Είναι απλό. Ο ντετέκτιβ ποτέ δεν είπε στον σύζυγο που βρίσκεται το πτώμα. Όταν ο σύζυγος έφτασε στο σημείο ήταν προφανές ότι γνώριζε από πριν σε ποιο σημείο βρίσκονταν η γυναίκα του.

Απάντηση γρίφου 2

Μπαίνοντας σε όλα τα δωμάτια που έβλεπαν προς το σημείο που ήταν το πτώμα, ανακάλυψε ότι όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά. Έπρεπε να ανοίξει ο ίδιος το παράθυρο για να πετάξει κάτω το τσιγάρο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος έκλεισε το παράθυρο αφού έπεσε ο άτυχος άντρας στο δρόμο. Αν είχε αυτοκτονήσει, τουλάχιστον ένα παράθυρο θα ήταν ανοικτό.

 

Απάντηση γρίφου 3

Αν ο άνθρωπος είχε όντως αυτοκτονήσει, δεν θα μπορούσε να γυρίσει την κασέτα από την αρχή. Κάποιος άλλος το έκανε στη θέση του, προφανώς ο δολοφόνος.

 

Απάντηση γρίφου 4:

Η σύζυγος. Αφού κοιμόνταν πως ήξερε τι έκανε ο καθένας από το προσωπικό του σπιτιού;

 

Απάντηση γρίφου 5:

Η μητέρα γιατί:

Γνωρίζουμε από το 3 ότι το νεαρότερο άτομο δεν είναι το θύμα, από το 4 ότι το νεαρότερο άτομο δεν είναι αυτός που βοήθησε τον δολοφόνο και από το 6 ότι ο δολοφόνος δεν είναι το άτομο με την πιο μικρή ηλικία.

Επομένως το νεαρότερο άτομο μπορεί μόνο να είναι μόνο ο μάρτυρας. Αν κάνουμε ένα διάγραμμα υπάρχουν τώρα τρεις πιθανοί συνδυασμοί:

Γηραιότερος άνθρωπος (ο πατέρας) Βοηθός – Βοηθός – Δολοφόνος
Ο επόμενος πιο ηλικιωμένος (η μητέρα) Θύμα – Δολοφόνος – Βοηθός
Το πιο μεγάλο σε ηλικία παιδί (γιος) Δολοφόνος – Θύμα – Θύμα
Το πιο μικρό παιδί σε ηλικία (κόρη) Μάρτυρας – Μάρτυρας – Μάρτυρας

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα από το 5 ότι ο πατέρας είναι ο πιο ηλικιωμένος και από το 2 ότι το πιο μικρό ηλικιακά άτομο είναι η κόρη.

Το πιο κοντινό ηλικιακά άτομο με την κόρη επομένως είναι ο γιος και το πιο κοντινό με τον πατέρα είναι η μητέρα.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Κοινοποιήστε το στους φίλους σας και ρωτήστε τους να σας πουν πως τα πήγαν! Θέλετε ακόμη περισσότερους γρίφους; Διαβάστε αυτό, αυτό και αυτό!

πηγη dinfo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button