ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόγνωση καιρού: Μεταβολή με λασποβροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αλλάζει σκηνικό και από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες επιστρέφει στην άνοιξη. Η μεταβολή θα γίνει με βροχές ενώ σε κάποιες περιοχές θα είναι λασποβροχές. Παράλληλα, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Πρόγνωση καιρού: Πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Αρχικά ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από τα δυτικά με βροχές και σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στην Θράκη. Στα νησιά του Αιγαίου οι βροχές θα είναι μικρής έντασης και διάσπαρτες, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, καθώς στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα συνεχίσει να βρέχει σε τοπικά επίπεδο, αλλά με τάση εξασθένησης. Ωστόσο, οι βροχές που αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι λασποβροχές λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, πλησιάζοντας σταδιακά τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 24 στα δυτικά, 24 – 26 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 24 – 25, με εξαίρεση τα βόρεια τμήματα της Κρήτης, όπου το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 29 βαθμούς.

Πρόγνωση καιρού: Τι αναφέρει το meteo

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 17/04 θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Πιο αναλυτικά, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 16/04 στο βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04 θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα σημαντική εξασθένηση.

To διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button