ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Aπίθανη συνταγή για τραγανά κουρκουμπίνια!

 

της Αθηνάς Αγιαννίδου

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε δίνοντας μια συνταγή πειραματική, αλλά μια συνταγή δοκιμασμένη εδώ και χρόνια.

Τα κουρκουμπίνια τα αγάπησα όταν τα πρωτοδοκίμασα από τα χέρια της προγιαγιάς μου. Οπότε, λέω να μοιραστώ την επιτυχία της, μαζί σας!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά (λεπτό)
  • 1 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
  • λίγη κανέλα για το σιρόπι…
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

-Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε. Κατόπιν το σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και ξαναβουτυρώνουμε, μέχρι την μέση του φύλλου. Το διπλώνουμε και ξαναβουτυρώνουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και στη συνέχεια ξεκινάμε να τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό. Στην άκρη, βρέχουμε με τα δάχτυλά μας με λίγο νερό, για να κλείσει καλά.

-Την ίδια διαδικασία, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.

-Τα ρολά μας είναι έτοιμα για να μπούν στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και να σφίξουν. Μην ξεχάσετε να τα σκεπάσετε με μεβράνη για να μην ξεραθούν οι άκρες τους.

-Σειρά έχει η κοπή. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, κόβουμε σε μπουκίτσες. Το λάδι μας στο τηγάνι, ήδη ζεσταίνεται για να υποδεχτεί τα κουρκουμπίνια μας!

-Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα, είναι έτοιμα για το απορροφητικό χαρτί, Πρέπει τα περιττά λάδια να φύγουν.

-Μόλις τελειώσουμε με τα κουρκουμπίνια μας, σειρά έχει το σιρόπι. Όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε 5’ μετά το σημείο βρασμού.

-Αποσύρουμε από την φωτιά και με την βοήθεια της κουτάλας- αράχνη, βάζουμε τα κουρκουμπίνια στο σιρόπι για 2 λεπτά περίπου.

[

[

Για το τύλιγμα, ίσως σας βοηθήσει ένα σουπλά από μπαμπού.

πηγη tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button