ΔΙΑΦΟΡΑ

Η πιο τραγική στιγμή στα ελληνικά γήπεδα μπάσκετ

Οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα μπάσκετ Πανιώνιος – Παναθηναϊκός και αφού χρεώνεται με το 5ο του φάουλ (επιθετικό), ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς χτυπά το κεφάλι του στην μπασκέτα του κλειστού της Νέας Σμύρνης. Ήταν 28 Απριλίου του 1993.

Αμέσως σωριάστηκε στο παρκέ. Το κεφάλι του αιμορραγούσε. Οι γιατροί έτρεξαν κοντά του. Όμως ο Γιάνκοβιτς δεν μπορούσε να σηκωθεί. Δεν ένιωθε τα πόδια του. Οι φίλαθλοι και οι γιατροί που βρίσκονταν στο γήπεδο αλλά και χιλιάδες τηλεθεατές παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το συμβάν. Ταλαντούχος, μαχητικός και αποτελεσματικός παίκτης, που ζούσε με πάθος κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Σε εκείνη τη φάση όμως άλλαξε για πάντα η ζωή του. Από εκείνη τη στιγμή το νεύρο του παρέλυσε (ρήξη νωτιαίου μυελού και κάταγμα στον έκτο αυχενικό σπόνδυλο ήταν η διάγνωση των γιατρών), με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος στο κάτω μέρος του σώματός του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε: «Τμήμα του έκτου αυχενικού σπονδύλου ασκούσε πίεση στον νωτιαίο μυελό και ολόκληρος ο μεσοσπονδύλιος δίσκος μεταξύ του έκτου και του έβδομου αυχενικού σπονδύλου είχε μετακινηθεί και ασκούσε επιπλέον πίεση. Ο έκτος σπόνδυλος αφαιρέθηκε με σκοπό την αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού, την ανάταξη του κατάγματος και τη σταθεροποίηση της περιοχής με μόσχευμα και πλάκα με βίδες».

Ο Γιάνκοβιτς έμεινε 13 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι μέχρι τον θάνατό του. Πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006, από ανακοπή καρδιάς, καθώς βρισκόταν σε ταξίδι μέσα σε πλοίο με προορισμό τη Σύρο. Ήταν μόλις 30 ετών όταν τραυματίστηκε και 43 όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Όμως ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ιστορία του Πανιωνίου.

πηγη fosonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button