ΔΙΑΦΟΡΑ

4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο πορτοφόλι σου

Μπορεί να χωράει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα τέλος πάντων, αλλά για να γλιτώσεις τα χειρότερα την κακιά στιγμή, τσέκαρε αυτά που πρέπει άμεσα να αφαιρέσεις.

Το να χάσεις το πορτοφόλι σου, είτε λόγω κλοπής, είτε λόγω δικής σου αμέλειας, είναι εφιάλτης. Νιώθεις αυτομάτως απροστάτευτος, μιας και πολλά από τα προσωπικά σου δεδομένα είναι εκεί μέσα. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζεις να κουβαλάς κυριολεκτικά τα απολύτως απαραίτητα.

Το πάμε δια της ατόπου και παρακάτω θα βρεις τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις να έχεις μέσα στο πορτοφόλι.

Τραπεζικές κάρτες

Αν το πορτοφόλι σου κλαπεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ακυρώσεις κάθε τραπεζική κάρτα που έχεις ή καλύτερα (χειρότερα βασικά), είχες μέσα. Φαντάσου τώρα να πρέπει για παράδειγμα να κινήσεις διαδικασίες απώλειας για πέντε κάρτες σε πέντε διαφορετικές τράπεζες και να δώσεις χρόνο στους κλέφτες για να επωφεληθούν της κατάστασης.

Συνεπώς, η πιο φρόνιμη κίνηση είναι να έχεις πάνω σου μόνο τις κάρτες ή την κάρτα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Αποδείξεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται στις αποδείξεις πληρωμών που κάνεις για τις αγορές σου ή στις πληρωμές δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών ή στις αποδείξεις που βγαίνουν από τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιτήδειους για να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς.

Κωδικούς

Επειδή μπορεί να συμβεί πανεύκολα στον καθένα να μπερδευτεί και να ξεχάσει στο PIN της κάρτας, η εγγραφή όλων των κωδικών σε ένα ασφαλές μέρος είναι πάντα μια χρήσιμη υπενθύμιση. Ωστόσο, ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να έχεις αυτό το χαρτάκι στο πορτοφόλι σου.

Πιστοποιητικά

Από την ταυτότητα, μέχρι το ΑΜΚΑ και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο λειτουργεί ταυτοποιητικά και περιέχει ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που συνδέονται με τα πάντα, από την ασφάλιση υγείας έως τις φορολογικές δηλώσεις, δεν έχει καμία θέση στο πορτοφόλι. Σε περίπτωση κλοπής μπορεί να σε οδηγήσει σε μυριάδες προβλήματα.

Πηγη oneman.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button