ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε ποιες περιοχές δεν θα βρέχει την Κυριακή του Πάσχα – Τα νεότερα δεδομένα

Με καλό καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Τετάρτη, τα δύσκολα έρχονται το Σαββατοκύριακο. Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Με σχεδόν 100% πληρότητα και καλό καιρό φεύγουν τα καράβια από τον Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθούν τα αυτοκίνητα που θα περάσουν τα διόδια προς βόρεια και νότια Ελλάδα.

Το μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται αύριο προς το μεσημεράκι και το βράδυ, όταν οι αδειούχοι θα ταξιδέψουν προς τα χωριά τους με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητο.

Με ό,τι μέσο και αν ταξιδέψουν σίγουρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού ακτοπλοϊκά και καύσιμα έχουν δει μεγάλες ανατιμήσεις τον τελευταίο χρόνο.

Στο μέτωπο του καιρού τα νέα είναι καλά για σήμερα, με την έξοδο να γίνεται με ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι δεν προβληματίζουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και θα φυσούν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος, δε, θα δείξει ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Από εκεί και πέρα, η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι δύο ανοιξιάτικες ημέρες, με τις βροχές να έρχονται και πάλι από το Μ. Σάββατο, ενώ ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα θα χαλάσει τα σχέδια σε όσους βρίσκονται στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι ημέρες και οι ώρες με την περισσότερη κίνηση

Χθες, ο Ολυμπία Οδός έδωσε οδηγίες προς τους οδηγούς για ασφαλή ταξίδια, ενημερώνοντάς τους για τις ώρες και μέρες με την περισσότερη κίνηση.

Κατά την έξοδο

  • τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ
  • τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα

Κατά την επιστροφή

  • τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
  • την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Μπορεί να μην… έχουμε χιόνια, όμως ο καιρός το φετινό Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο ανοιξιάτικος σε σύγκριση με το περυσινό, όταν και είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Φέτος, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα μας επισκεφτεί από τον Ιταλία δίνοντας έναν άστατο καιρό και βροχές κυρίως σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Όσοι κάνετε Πάσχα σε εκείνες τις περιοχές καλό θα είναι να έχετε και έναν… μουσαμά για το ψήσιμο του οβελία, αφού το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να το χαλάσει ανά πάσα στιγμή κάποια μπόρα.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα δίνει την εξής πρόγνωση:

«Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή»

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου: Διχασμένος ο καιρός το Πάσχα

Διχασμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου, αφού στη μισή Ελλάδα αναμένονται βροχές.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συγκεκριμένα μπόρες θα σημειωθούν από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Έπειτα, ανήμερα του Πάσχα αναμένονται καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, ενώ θα βρέχει σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα κάνουν Πάσχα με καλοκαιρία και χωρίς βροχές θα είναι η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άσχημα τα νέα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας

Για την Κυριακή του Πάσχα, τα νέα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας δεν είναι και πολύ καλά, καθώς αναμένονται βροχές προς το απόγευμα, ενώ στην Αττική φαίνεται πως θα ψήσουμε το αρνί με λιακάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας, γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

Σάκης Αρναούτογλου: Πάσχα με μπόρες και καταιγίδες

Πάσχα με ηλιοφάνεια το πρωί και συννεφιές στα ανατολικά προβλέπουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και θα ξεκινήσουν μπόρες. Φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική και ΒΔ Ελλάδα. Μάλιστα η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται στους 20 με 21 στα κεντρικά, στους 21 στα νότια και στους 14 με 15 στα ΒΔ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023

Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και νότια πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023

Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στο Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από νότιες, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

πηγη ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button