ΔΙΑΦΟΡΑ

Πασiγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός: Ποια είναι η σύζuγος του Μανώλη Μαυρομάτη που δiνει μάχη για τη ζωή της μετά τη φωτıά

Auτή είναι η πασiγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός και σύζuγος του Μανώλη Μαυρομάτη που δiνει μάχη για τη ζωή της μετά τη φωτıά

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους, στο Κολωνάκι, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Να τονίσουμε ότι 83χρονος αθλητικογράφος φέρει εγκαύματα στο 18% της επιφάνειας του σώματός του και η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη, στο 40%.

Ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής και η ηθοποιός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, επί σειρά ετών.

Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομάτη γεννήθηκε στην Άρτα, στις 20 Ιουνίου 1943.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965.

Εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο ΒΕΡΓΗ, στο έργο του Όσκαρ Ουάϊλντ «Η βενυτάλια της λαίδης Γουιντερμίρ», με τον θίασο Βεργή-Αρώνη σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και την «Λυσσιστράτη» σε περιοδεία στην Νότιο Αφρική και στα Αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με τον Μίμη Φωτόπουλο στην ιστορική θεατρική παράσταση ” Δον Καμίλο”( Θέατρο της Δευτέρας, στην ΕΡΤ)

Ως ηθοποιός, έκανε το ντεμπούτο της στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο θέατρο Λυκαβηττού, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη και ακολούθως, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Στο Ελεύθερο Θέατρο, συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη, στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ, με το προσκήνιο του Αλέξη Σολωμού στις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, στο χορό και τον ρόλο της Κυρήκαινας με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Συνεργάστηκε με του θιάσους Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωνσταντάρα.

πό το θεατρικό “Ο θάνατος σου, η ζωή μου” του Αλέκου Σακελλάριου , στο “Θεατρο της Δευτέρας”, στην ΕΡΤ. Πρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Γιωνάκης, η Όλγα Πολίτου η Ρένα Βενιέρη (αριστερά κάτω) κ.α.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης συνεργάστηκε με τη σύζυγό του

Με τον σύζυγό της, Μανώλη Μαυρομμάτη, δημιούργησε την «Ελεύθερη λαϊκή σκηνή» και ανέβασαν τα έργα, «Δόξα και θάνατος του Χοακίν Μουριέτα», του Πάμπλο Νερούντα, το «Αχ αυτές οι γυναίκες», του Σ. Μωμ και το «Ελεύθεροι», του Τέννεσι Ουίλιαμς. Με τον θίασο του Σταύρου Παράβα, ως πρωταγωνίστρια, στον «Εραστή από χαρτόνι», του Σ. Μωμ.

Έλαβε μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης και στην μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, «Βυζαντινός Ελληνισμός», σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυρομμάτη.

Από τη θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ ” Ο ονειροπαρμένος” με τον Κώστα Βουτσά.Στα δεξιά ή Ρένα Βενιέρη, που ξεχώρισε στο ρόλο της “Κωνσταντινοπολίτισσας κυρίας Ψάκου”

Επίσης, στα σήριαλ, «Ονειροπαρμένος», του Κώστα Πρεντεντέρη, «Εν τούτω Νίκα», του Νίκου Φώσκολου, «Μεθυσμένη Πολιτεία», του Σ. Πατατζή, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», του Κώστα Μουρσελά και «Το πάθος», του Γιάννη Φιλίππα.

Ως σεναριογράφος, έγραψε τις ταινίες μικρού μήκους «Το μαύρο χρονικό» και το «Εν καιρό ειρήνης», όπως και τα ντοκυμαντερ «Η Κρήτη του Καζαντζάκη» και «Λαϊκή αρχιτεκτονική και σύγχρονη Ελλάδα», όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της, Μανώλη Μαυρομμάτη.

Παίχτηκαν στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης, αλλά και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η φιλμογραφία της Ρένας Βενιέρη

Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)

Τα χρόνια της οργής (1973)

Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)

Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)[τσατσά]

Μαρία-Ηλέκτρα (1996)

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button