ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται άμεσα και στην Ελλάδα: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει στη χώρα μας μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων & θανάτων

Έρχεται άμεσα και στην Ελλάδα: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει στη χώρα μας μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων & θανάτων.

Ειδικότερα, βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και εκτός από τη γρίπη, ο κορωνοϊός συνεχίζει τη διασπορά στην κοινότητα, με τη νέα μετάλλαξη JN.1.

Ο κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, τόσο στα ηλικιωμένα άτομα, όσο και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ λιγότερα, συγκριτικά με πέρυσι, είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια που έχουν γίνει.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση, ενώ την τελευταία μόνο εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους 93 άνθρωποι. Επιπλέον, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων για κορωνοϊό παρουσίασε μείωση, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.679) παρουσίασε αύξηση 15%, σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες (n=1.466) και ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=1.632).

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78, ενώ καταγράφηκαν 93 θάνατοι, με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 56-96 έτη).

Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση, σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες (n=72) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=169).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2, σε 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Το πρώτο μέτρο που έρχεται ξανά στην Ελλάδα

Η Επιτροπή έχει αρχίσει εκ νέου να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο «τραπέζι» είναι ακόμη και μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Στην Ελλάδα, έχει ήδη τεθεί σαν πρώτο μέτρο να επιστρέψει η μάσκα για όλους στις υγειονομικές μονάδες και δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας, το συγκεκριμένο μέτρο μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το διαβάσαμε εδώ fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button