ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΟΚ: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 30 μέλη πλήρωμα που μετέφερε οχήματα

Το πλοίο ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωση των μελών του πληρώματος

Ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βυθίστηκε στα ανοικτά του Ιράν, στην περιοχή του Κόλπου, και έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωση των μελών του πληρώματός του, δήλωσε σήμερα Ιρανός αξιωματούχος.

«Ένα φορτηγό πλοίο των Εμιράτων που μετέφερε οχήματα βυθίστηκε περίπου 50 χιλιόμετρα από το λιμάνι Ασαλούγε» στην επαρχία Μπουσέρ και «έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωση των 30 μελών του πληρώματος», δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος του λιμενικού στο επίσημο πρακτορείο Irna.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο νερό, φορώντας σωσίβια και αναμένοντας να τους περισυλλέξει ένα ιρανικό πλοίο. Όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim του Ιράν, ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταιγίδες στον Κόλπο και προβλήματα στην κίνηση των πλοίων.

Ζευγάρι νέων άφησε την Αθήνα για χωριό της Αιτωλοακαρνανίας και άλλαξε η ζωή τους (vid)

Η απίστευτη ιστορία του Κώστα και της Άννας: Σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Γολέμι Ναυπακτίας, με μόλις 4-5 κατοίκους, ζει ένα όνειρο. Ο Κώστας και η Άννα, δύο νέοι άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, άφησαν πίσω τους τους ρυθμούς της μεγαλούπολης για να αγκαλιάσουν μια ήρεμη ζωή στην ύπαιθρο.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Η Αθήνα, με τα φώτα της, τις ευκαιρίες και την έντονη νυχτερινή ζωή, αποτελούσε γνώριμο τοπίο για τον Κώστα. Η Άννα, αν και προσαρμοσμένη στην αστική ζωή, δεν ένιωθε ποτέ πραγματικά “σπίτι” της.

Και οι δύο, όμως, κουράστηκαν από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Ονειρεύτηκαν μια ζωή πιο απλή, πιο αυθεντική, πιο συνδεδεμένη με τη φύση.

Έτσι, βρέθηκαν στο Γολέμι. Εκεί, σε ένα σπίτι με θέα τα βουνά, ξεκίνησαν να χτίζουν το όνειρό τους. Δημιούργησαν έναν κήπο γεμάτο με λαχανικά και λουλούδια, και απέκτησαν ζώα: κότες, κουνέλια, γίδες και πρόβατα.

Η φροντίδα των ζώων και η καλλιέργεια της γης έγιναν η καθημερινότητά τους. Ο Κώστας, αν και του λείπει η νυχτερινή ζωή της Αθήνας, βρίσκει γαλήνη στην ησυχία του χωριού και στην επαφή με τα ζώα. Η Άννα, από την άλλη, με αγάπη της για τη φύση και την επιθυμία της για μια πιο ήρεμη ζωή βρίσκουν πλήρη ικανοποίηση στο Γολέμι.

Το όραμά τους, όμως, δεν σταματάει εδώ. Ονειρεύονται να δημιουργήσουν μια μεγάλη φάρμα, ανοιχτή στο κοινό, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τη φύση, να γνωρίζουν τα ζώα και να απολαμβάνουν αγνά προϊόντα.

Η πρόσβαση στο Γολέμι, ειδικά το χειμώνα με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτελεί πρόκληση. Ο δρόμος είναι κακός και η μετακίνηση στην κοντινή πόλη χρονοβόρα.

Παρά τις δυσκολίες, όμως, ο Κώστας και η Άννα παραμένουν αισιόδοξοι. Η αγάπη τους για το Γολέμι, η θέλησή τους για δουλειά και η πίστη στο όνειρό τους αποτελούν τα δυνατά τους όπλα.

Η ιστορία τους αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για την αναζωογόνηση της υπαίθρου. Η επιμονή και η αφοσίωσή τους ίσως εμπνεύσουν και άλλους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο, μακριά από τα φώτα της πόλης, στην αγκαλιά της φύσης.

To διαβάσαμε εδώ toendiaferon.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button