ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για σπιτικά γλυκά κριτσίνια σφολιάτας!

Υλικά

  • 1 φύλλο φύλλο σφολιάτας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180οC. Βουτυρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας. Με ένα πινέλο τη βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε κανέλα, ζάχαρη, φιστίκια. Κόβουμε στη μέση τη σφολιάτα.

Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κομμάτι με τα φιστίκια και τη ζάχαρη προς τον πάγκο. Πιάνουμε το άλλο κομμάτι και το ακουμπάμε πάνω στη μισή σφολιάτα. Σαν σάντουιτς, οι μέσα πλευρές που εφάπτονται είναι οι καθαρές. Πάνω και κάτω βλέπουμε τις πλευρές με τα φιστίκια. Κόβουμε λωρίδες πάχους ενός εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.

Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Να υπάρχει κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 15΄ έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές. Καθώς είναι ζεστά τα κριτσίνια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button