ΔΙΑΦΟΡΑ

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ζαλiζει το úψος της οıκονομικής ζnμίας από το μπλακ άοuτ σε Facebook και Instagram

Αιτία τεράστιας οικονομικής ζημίας αποτέλεσε για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την εταιρεία του Meta το μπλακ άουτ που προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/3) σε Facebook, Instagram και άλλα social media της εταιρείας.

Η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών στα συγκεκριμένα social media, η οποία αρχικά αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίας, αφού εκτιμάται πως επηρέασε σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη!

Μετά από μία ώρα, το πρόβλημα άρχισε να επιλύεται, ωστόσο, πλέον η εταιρεία έχει να διαχειριστεί την οικονομική ζημία που προκάλεσε η συγκεκριμένη δυσλειτουργία.

Η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας, η οποία αποδόθηκε σε «τεχνικό πρόβλημα», είχε ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της Meta να πέσει κατά το εκπληκτικό ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να ακούγεται και είναι δυσθεώρητο, ωστόσο, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μονάχα το 1,5% της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή η οικονομική αποτυχία αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο των τεχνικών διαταραχών στους τεχνολογικούς κολοσσούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς τους.

Η αιτία του μπλακ άουτ

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, μέσα από το Χ, ζήτησε συγνώμη και επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα.

«Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», δήλωσε ο Stone.

Σε ενημέρωση της η εταιρεία κατά τη διάρκεια του προβλήματος ανέφερε πως έγιναν κάποιες εργασίες για λόγους συντήρησης, ωστόσο όπως αποδείχθηκε πως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα ήθελαν με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

 

«To Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης.

Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε.

Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button