• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Οι Γερμανοί προκαλούν! “Πληρώσαμε αποζημιώσεις βάζοντας την Ελλάδα στην Ευρώπη”!

21 Μαρτίου, 2015
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

 

Οι Γερμανοί μέσω των ΜΜΕ τους “παίζουν” με τις σκληρές ιστορικές μνήμες αλλά ταυτόχροναεκφράζουν και μια αγωνία για το θέμα που κατόρθωσαν μόνοι τους να “αναστήσουν” . Ταυτόχρονα με τον σχεδόν πανευρωπαϊκό “αντιγερμανισμό” που αναπτύσσεται ταχύτητα με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Βερολίνου.

Το Spiegel λοιπόν κυκλοφορεί με το εξώφυλλο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με αξιωματικούς Ναζί στην Ακρόπολη, από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, και ανάμεσά τους η Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται… έγχρωμη, για να ξεχωρίζει, φορώντας κίτρινο παντελόνι και πράσινο σακάκι.

Τίτλος του κεντρικού θέματος: “Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη”.

“To τέταρτο Ράιχ” αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την Μέρκελ να φέρει μουστάκι. “Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο”, αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel όμως υπάρχει και μια συνέντευξη του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν . Μια συνέντευξη στην οποία με …αγωνία ο κ.καθηγητής προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πολεμικών αποζημιώσεων και αποπληρωμής κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα! Φθάνει στο σημείο ο κ.καθηγητής να συνδέει ξεδιάντροπα τα όποια χρήματα αναλογούσαν στην Ελλάδα από την είσοδό της στην ΕΟΚ ακόμη ως ..αποζημιώσεις! Οι Γερμανοί -ακόμη και οι …καθηγητές- φαίνεται ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Γερμανός καθηγητής ακροβατεί επικίνδυνα θεωρώντας την Ευρώπη και την ΕΕ αποκλειστικά γερμανική υπόθεση . Είναι προφανές ότι τέτοιους είδους ακροβαταισμοί και παραλογισμοί δείχνουν ότι υπάρχει πλέον προβληματισμός για την δημόσια απαίτηση που εκφράζεται -κι όχι μόνο από την Ελλάδα- για να ανοίξει σοβαρά πλέον η συζήτηση για όσα η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στα κράτη που κατέστρεψε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απ΄ αυτή τη άποψη το εξώφυλλο του Spiegel είναι μάλλον χρήσιμο για όλους τους άλλους πλην των Γερμανών.

πηγη  onalert.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

«Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός»

Next Post

Οι τρυφερές φωτογραφίες και το νέο σπαρακτικό μήνυμα της αδελφής του Βαγγέλη: «Να πεις του Χάρου…»

Next Post

Οι τρυφερές φωτογραφίες και το νέο σπαρακτικό μήνυμα της αδελφής του Βαγγέλη: «Να πεις του Χάρου...»

Πώς λύνονται τα μάγια;

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr