ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για γιαουρτόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς!

 

Η γιαουρτόπιτα είναι δροσιστική κι εύκολο στην παρασκευή της. Αν έχετε διάθεση και χρόνο, φτιάξτε την πιο νόστιμη με μία συνταγή που κρατάει χρόνια.
Είναι της γιαγιάς μίας αναγνώστριας που θέλησε να τη μοιραστεί μαζί μας. Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεσή της.
ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. γιαούρτι
• 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 50 γρ ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
• ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
• 1 φλ. νερό
• 150 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
2. Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
3. Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

 

πηγη mothersblog.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button