ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ! ! “Πόλεμο” στο Αιγαίο ξεκινά η Τουρκία! Το “κόβουν” στη μέση και το κάνουν πεδίο βολής! !

 

Σε πρόκληση που μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις προχώρησε η Τουρκία.

Λίγες ώρες μετά από την συνεδρίαση του Συμβουλιου Ασφαλείας στην Άγκυρα με θέμα την ενέργεια σε Αιγαίο και Μεσόγειο η Τουρκία εξέδωσε NOTAM με την οποία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Σκύρου-Λήμνου από τις 2 Μαρτίου ως το τέλος του χρόνου για ασκήσεις με παραγματικά πυρά.

Επί της ουσίας οι Τούρκοι κάνουν το μισό Αιγαίο πεδίο βολής. Η Ελλάδα εξέδωσε δική της αγγελία με την οποία κηρύσσει άκυρη την τουρκική και ποροειδοποιήσαμε ότι για όποιο ατύχημα υπεύθυνη είναι η Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΞ ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε με τον πρωθυπουργό και αποφασιστηκε η Αθήνα να προβεί σε άμεσο και έντονο διάβημα όχι μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ICAO και τον ΟΗΕ .

Η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα περιλαμβάνει και εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αλλά και κομμάτι εδάφους της Λήμνου.

πηγη http://tilegrafima.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button