ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Ευχάριστη είδηση επιτέλους

Ο 4χρονος Ευγένιος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Δεκεμβρίου ενώ η ανακοίνωση της εξαφάνισης ανακοινώθηκε 6 μήνες μετά. Ο μικρούλης Ευγένιος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ AMBER ALERT HELLAS

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΜΠΟΥΡΕ ΕΥΓΕΝΙΟΥ, 4 ΕΤΩΝ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ AMBER ALERT HELLAS

Για ακόμα μια φορά ξετυλίχθηκε μια σοβαρή υπόθεση που αφορούσε ένα 4χρονο παιδί. Η περιπέτεια του Τουλμπουρέ (επ.) Ευγένιου (ον.), 4 ετών έληξε , καθώς ο ανήλικος βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, άνδρας, πιθανόν ρουμανικής καταγωγής παρέδωσε το παιδί στις Αστυνομικές Αρχές. Ακολούθως, κατόπιν εισαγγελικής εντολής το παιδί μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα για την αναζήτηση της οικογένειάς του. Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του παιδιού στο Νοσοκομείο και καθώς συνεχιζόταν η έρευνα για την εύρεση της οικογένειάς του, ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας παιδιών.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός μας, έχει την δυνατότητα να συνδράμει και στην περίπτωση όπου ένα παιδί έχει βρεθεί και αναζητείται η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων του παιδιού μπορεί να εντοπιστεί πιο σύντομα η οικογένειά του.

Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της ενεργοποίησης του μηχανισμού «Amber  Αlert», που είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης/Απαγωγής Ανηλίκων.

Μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυ παιδιού, άτομα του προσωπικού του χώρου κοινωνικής φροντίδας, τον αναγνώρισαν και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές  Αρχές και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 που λειτουργεί ο Οργανισμός μας.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της   εξαφάνισης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η   εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas: http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas

πηγη viralgreece.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button