ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναδρομικά: Ποιοι θα λάβουν ποσά έως και 3.300 ευρώ και ποιοι πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση

Έρχονται αναδρομικά από 800 ευρώ έως και 3.300 ευρώ για 350.000 συνταξιούχους.

Τα ποσά αυτά αφορούν στα κομμένα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις όλων των παλαιών συνταξιούχων για  το 11μηνο ( Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016) και θα δοθούν εντόκως μόνο σε αυτούς που προσέφυγαν έως τις 31 Ιουλίου 2020 στα δικαστήρια. Αναλυτικά οι αγωγές που έγιναν έως την παραπάνω ημερομηνία αφορούν:

  • Τις μειώσεις που έγιναν κατά την περίοδο  Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στα επιδόματα των εορτών και θέρους επικουρικών συντάξεων.
  • Τις μειώσεις που έγιναν κατά την περίοδο  Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στα επιδόματα των εορτών και θέρους κύριων συντάξεων.
  • Τους τόκους (6% έως τον Απρίλιο του 2019 και 3% στη συνέχεια) επί των ποσών που επιστράφηκαν στις κύριες συντάξεις και επί των ποσών που θα πάρουν τώρα για τις επικουρικές και τα επιδόματα εορτών και θέρους.

Εφορία Ποιοι πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά

Τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να  υποβάλουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 συνταξιούχοι, μισθωτοί και κληρονόμοι που έχουν λάβει αναδρομικά ποσά για 1 ή περισσότερα έτη της συγκεκριμένης περιόδου προκειμένου να εμφανιστούν στην εφορία τα εισοδήματα που πήραν το 2021.  Σημειώνεται ότι στους παραπάνω δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, ωστόσο ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις  31 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται για κάθε έτος που αφορά τα αναδρομικά. Δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικού προσώπου, από την οποία το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει προς καταβολή σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

πηγη enikonomia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button