ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυθεντική ζύμη πίτσας, μόνο με 4 υλικά!

 

Στη ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας απαγορεύεται να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος λίπους, όπως για παράδειγμα βούτυρο γάλακτος ή ζωικό λίπος, καθώς αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ελαφριά σύστασή της. Για την παρασκευή της θα πρέπει να έχετε μόνο τέσσερα απλά υλικά: νερό, αλάτι, μαγιά και αλεύρι, σύμφωνα με το vita.gr:

Αναλογίες:

1 λίτρο νερό
50-55 γρ. αλάτι
3 γρ. μαγιά
1.700-1.800 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά, προσθέτοντας ωστόσο σταδιακά το αλεύρι μέχρι τη στιγμή που αποκαλούμε στα ιταλικά «Punto di Pasta», δηλαδή τη στιγμή που η ζύμη είναι έτοιμη. Προσέξτε, ωστόσο, το αλάτι να μην ακουμπήσει τη μαγιά, γιατί η δεύτερη θα χάσει την ιδιότητα της και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Μπορεί αυτή να είναι η βασική συνταγή για την κλασική ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας, ωστόσο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η «τέλεια» ζύμη δεν έχει βρεθεί ακόμα. Κάθε μέρα με την εμπειρία μας προσπαθούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που θα θεωρήσουμε τέλειο.

πηγη govastileto.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close