ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτό το κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη!

 

Αν ψάχνετε για το πιο όμορφο μέρος στη Γη, που θα κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά, τότε πρέπει να πάτε στο Lauterbrunnen. Αυτή η μικρή πόλη σε σχήμα πέταλου, είναι κυριολεκτικά “χαμένη” μέσα στις Ελβετικές Άλπεις.

“Lauterbrunnen” σημαίνει “Πολλές πηγές” κι είναι ένα απόλυτα ταιριαστό όνομα. Η πόλη κρύβεται από απότομες πλαγιές και ψηλές βουνοκορφές. Την έχουν κυριολεκτικά περικυκλώσει! Το Lauterbrunnen συνορεύει με τα βουνά Monch, Jungfrau και Eiger. Το καλύτερο, όμως, δε σας το έχουμε πει ακόμη. Από τις απότομες πλαγιές τρέχουν 72 καταρράχτες! Έτσι, βέβαια, δικαιολογείται και το όνομα!

diaforetiko.gr : 1103 600x400  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 245 600x453  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

Ο μεγαλύτερος από τους 72 καταρράκτες είναι ο Staubbach. Έχει πλάτος 300 μέτρα κι είναι ο μεγαλύτερος, αδιάσπαστος καταρράκτης της Ευρώπης. Άλλο ένα μοναδικό σημείο είναι ο καταρράκτης Trümmelbach, ο οποίος κρυβόταν πίσω από ένα βράχο για αιώνες, μέχρι που η κατασκευή ενός τούνελ τον έφερε στο φως.  Αν πάρει κανείς το υπόγειο τελεφερίκ που έχει κατασκευαστεί, θα μπορέσει να θαυμάσει τον 200 μέτρων καταρράκτη που “ζει” μέσα στο βουνό.

Αλλά ακόμη κι αν δεν καταφέρετε ποτέ να πάτε ως εκεί, μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα σας ταξιδέψει!

diaforetiko.gr : 326 600x399  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 419 600x399  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 519 600x399  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 616 600x399  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

Ένα τέτοιο μέρος δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από κάθε είδους καλλιτέχνες. Ο Johann Goethe έγραψε το “Song of the Spirit of the Waterfalls” αφού επισκέφθηκε το Lauterbrunnen. Ομοίως, ο Franz Schubert εμπνεύστηκε από το μέρος. Μάλιστα, υπήρξε και η βασική έμπνευση για το “Βουνό της Ομίχλης” από το “Χόμπιτ” του Τόλκιν.

diaforetiko.gr : 715 600x336  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 812 600x397  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 911 600x336  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

diaforetiko.gr : 1010 600x448  Αυτό το  κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη.

Το Lauterbrunnen και η γύρω του περιοχή ονομάστηκε το 2001 “Χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς” από την UNESCO. Η περιοχή φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν σκι, ορειβασία ή απλά να θαυμασουν την υπέροχη φύση!

διαφορετικό

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button