ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεόφιλος: Οι Έλληνες δοκιμάζονται γιατί είναι ο λαός του Χριστού – Οι Ευρωπαίοι έχουν βάλει στη θέση του Θεού τον Χρυσούν Μόσχον

 

O πατριάρχης Ιεροσολύμων στο protothema.gr: Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα αισιοδοξίας

Μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας χαρακτήριζει το μήνυμα της Ανάστασης ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

 

«Όποιος δεν τα έχει δεν έχει ελπίδα, δεν έχει μέλλον» δηλώνει ο κ. Θεόφιλος.

Από τα Ιεροσόλυμα, που συγκεντρώνουν χιλιάδες πιστούς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ζήσουν το θείο δράμα και το θαύμα της Ανάστασης στον τόπο όπου αυτά συντελέσθηκαν, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απαντά στις ερωτήσεις του protothema.gr για την κρίση, τα αίτια που την προκαλούν, τον κίνδυνο των τζιχαντιστών, τη συνεργασία με την ελληνική πολιτεία αλλά και τον υπουργό Παιδείας καθώς και για το θέμα της ορκομωσίας.

«Τα πάθη δεν είναι μόνο του ελληνικού λαού, είναι όλης της ανθρωπότητας» σημειώνει ο κ. Θεόφιλος και συμπληρώνει ότι «ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται εξόχως γιατί είναι ο λαός του Χριστού και είναι ένας λαός που πάντα προσέδιδε ιδιαίτερη σημασία στο Θείο».

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά και αυτό βέβαια οφείλεται όχι μόνο στις ελλείψεις και αδυναμίες του λαού αλλά και στην απόστασία που τυχόν συμβαίνει και τον έχει επηρεάσει» σχολιάζει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Μιλώντας για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα ο κ. Θεόφιλος παρατηρεί ότι «το πρόβλημά τους είναι ότι εξετόπισαν τον Θεό και στη θέση Του έχουν στήσει τον Χρυσούν Μόσχο. Με άλλα λόγια έχουν θέσει ως κέντρο της ύπαρξής τους και ως κέντρο της ζωής το χρήμα και ακριβώς εδώ είναι το αμάρτημά τους».

Σε ερώτηση για τον αν τον φοβίζει η εξάπλωση ακραίων ιδεολογιών όπως αυτή των τζιχαντιστών ο κ. Θεόφιλος απαντά ότι «δεν μας φοβίζει. Την παραβατικότητα την οποία ζούμε, τη ζούμε γιατί στην ανθρωπότητα πλέον τη θέση του Χριστού την κατέχει ο Διάβολος, τη θέση του φωτός το σκότος, τη θέση της εν Χριστώ ελευθερίας το χρήμα. Γιατί να εκπλησσόμαστε με αυτά που συμβαίνουν;».

Δηλώνει, επίσης, ικανοποιημένος με τη στάση της ελληνικής πολιτείας απέναντι στο Πατριαρχείο ενώ ειδικά για την απόφαση να μην καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνει ότι «μας χαροποίησε η εξέλιξη αυτή γιατί άνθρωπος χωρίς Θεό είναι άνθρωπος χωρίς ελπίδα». «Η ΕΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της γιατί έβαλαν στο περιθώριο τη θρησκεία, οι ανόητοι!» συμπληρώνει με έμφαση.

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα της ορκομωσίας των μελών της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί το θέμα».

 

πηγη agioritikovima.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button