ΔΙΑΦΟΡΑ

Τράπεζες: Ξεκινούν οι κρατήσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς

Οι τράπεζες προχωρούν σε μια νέα απόφαση, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν κρταήσεις χρημάτων απ’ όλους τους λογαριασμούς.

Οι τράπεζες πήραν και επιπλέον προχωρούν άμεσα σε μια νέα απόφαση, καθώς αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν κρταήσεις χρημάτων απ’ όλους τους λογαριασμούς.

Πιο αναλυτικά να σας αναφέρουμε ότι οι τράπεζες επεξεργάζονται να προσθέσουν προμήθεια στους καταθετικούς λογαριασμούς σε μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων τους.

Τέλος, η επιβάρυνση θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Κρατήσεις χρημάτων αποφάσισαν οι τράπεζες – Δείτε τις λεπτομέρειες

Οι τράπεζες προσδοκούν να ενισχύσουν τα έσοδα τους από προμήθειες που ετησίως ανέρχονται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ

Προμήθεια στους καταθετικούς λογαριασμούς επεξεργάζονται οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων τους. Το νέο μέτρο αφορά αφορά καταθετικούς λογαριασμούς και το ύψος του θα ανέρχεται σε 50 λεπτά ανά λογαριασμό κάτι που σημαίνει ότι θα κυμαίνεται στα 6 ευρώ το χρόνο.

Η επιβάρυνση θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Το μέτρο δεν θα ισχύει για τους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς που δεν έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι μηνιαία επιβάρυνση μέχρι τώρα είχαν μόνο οι επαγγελματικοί λογαριασμοί.

Οι τράπεζες από αυτή την κίνηση προσδοκούν να ενισχύσουν τα έσοδα τους από προμήθειες που ετησίως ανέρχονται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ και αποτελούν μικρό μέρος των συνολικών λειτουργικών κερδών.

Να μειώσουν το λειτουργικό κόστος αδρανών ή μηδενικών και ακινήτων λογαριασμών, να προωθήσουν πακέτα συνδρομών. Περαιτέρω προώθηση του διατραπεζικού συστήματος συναλλαγών IRIS, το οποίο προσφέρει δωρεάν και άμεσες πληρωμές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα. Αναμόρφωση και απλοποίηση του τιμοκαταλόγου των χρεώσεων που θα λαμβάνει περισσότερο τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής.

Ωστόσο, αν και ήδη μία τράπεζα το εφαρμόζει και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, ωστόσο η κίνηση αυτή θα χρειαστεί χρόνο, καθώς η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικό προφίλ καταθετών και διαφορετικό μείγμα καταθετικών λογαριασμών (απλό ταμιευτήριο, φοιτητικοί λογαριασμοί, μισθοδοσία, όψεως/τρεχούμενοι, επιχειρηματικοί κ.λπ.).

Επιπλέον, ο τρόπος μετάβασης θα εξαρτηθεί από τη σύνδεση της μηνιαίας χρέωσης με την προώθηση άλλων παροχών ή κινήτρων (π.χ. χωρίς καμία χρέωση εάν είναι μισθοδοσίας) ή με το να επιβάλλεται χρέωση μόνο όπου προσφέρεται από την τράπεζα υπηρεσία προστιθέμενης αξίας.

Νέα οικονομική επιβάρυνση για όλους τους λογαριασμούς τραπεζών έρχεται σύντομα με το ύψος της να ανέρχεται στα 50 λεπτά ανά λογαριασμό, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος θα φθάνει στα 6 ευρώ το χρόνο.

Η επιβάρυνση αφορά την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες όπως και μεταφορά κεφαλαίων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, όμως οι εν λόγω λογαριασμοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Την επιβάρυνση μέχρι σήμερα την είχαν οι απλοί αποταμιευτικοί λογαριασμοί, ενώ το χαράτσι θα αντλείται αυτόματα, φυσικά κατόπιν πρότερης ενημέρωσης εκ μέρους της τράπεζας. Η τακτική αυτή έχει σαν στόχο την ενίσχυση των κερδών των τραπεζών από προμήθειες, μια αγορά των 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το διαβάσαμε εδώ onlinepress.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button