ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

 

Καλοκαίρι έφτασε να κάνουμε μία αναζήτηση στα πιο ωραία νησιά του κόσμου.

Ποτέ δεν ξέρες που θα σε βγάλει ο δρόμος, να μην έχεις μία ιδέα; Οι ελληνικές συμμετοχές είναι περιορισμένες για ευνόητους λόγους, καταλαβαίνετε. Βρες τον επόμενο προορισμό σου.

Ambergris Caye, Belize

diaforetiko.gr : Ambergris Caye Belize Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Θα το βρεις στο βορειότερο σημείο της ακτής της του Belize στην κεντρική Αμερική. Με έκταση περίπου 40 χιλιόμετρα είναι γεμάτο από φυσικές ομορφιές. Το ανθρώπινο χέρι δεν έχει αλλάξει το περιβάλλον για αυτό και το τοπίο είναι παρθένο και καταπράσινο. Να το επισκεφθείτε όσοι αγαπάτε το skydiving.

Νησιά Aran, Ιρλανδία

diaforetiko.gr : 3886436 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Βρίσκoνται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας και αποτελούνται από τα: Inis Mor, Inis Meain και Inis Oirr. Τα νησιά διαθέτουν αμμώδεις παραλίες και απότομους γκρεμούς. Το τοπίο θα σας μαγέψει σίγουρα. Αν κανονίζετε ταξίδι στην Ιρλανδία, σκεφτείτε και τα νησιά Aran και δε θα χάσετε.

Μπαλί, Ινδονησία

diaforetiko.gr : bali indonesia Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Διάσημο νησί της Ινδονησίας, με έκταση 5.632,86 τ.χλμ. και με πληθυσμό 3,9 εκατομμύρια κατοίκους. Κύρια γλώσσα είναι η ινδονησιακή οπότε όσο καλά κι αν είναι τα αγγλικά σας, πάρτε και ένα λεξικό μαζί. Ο τουρισμός και η γεωργία είναι οι κυριότερες πηγές εσόδων των κατοίκων της περιοχής. Να το επισκεφθείτε όσοι αγαπάτε τους εξωτικούς προορισμούς.

Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

diaforetiko.gr : Bora Bora 2 800x600 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Τα νησιά Bora Bora ανήκουν στις υπήνεμες νήσους των νήσων Εταιρείας της Γαλλικής Πολυνησίας, μια υπερπόντια γαλλική αποικία στον Ειρηνικό (τι μαθαίνει κανείς). Το νησί είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές, το ορός Παχία και το όρος Οτεμάνου, το ψηλότερο με ύψος 727 μέτρων. Να ταξιδέψετε μέχρι εκεί όσοι θέλετε διακοπές γεμάτες πολυτέλεια.

Cook Islands

diaforetiko.gr : Cook Islands Aitutaki Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Αποτελούν μία αυτοδιοικούμενη περιοχή, ελεύθερα συνδεδεμένη με την Νέα Ζηλανδία από το 1901. Η υπό ανάπτυξη οικονομία στηρίζεται σε καλλιέργειες μαλακίων, μαργαριταριών, ένα εκτροφείο στρουθοκαμήλων, τον τουρισμό και τις τραπεζικές δραστηριότητες. Όσα κορίτσια βρεθούν ας πάρουν και ένα κολιέ, χαμένο δεν πάει.

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

diaforetiko.gr : The%20British%20Virgin%20Islands Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος στην Καραϊβική Θάλασσα, με καθεστώς αυτονομίας από το 1967. Ανήκει στο ίδιο σύμπλεγμα νησιών με τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους. Νερά μαγευτικά, πολυτέλεια και ξενοδοχεία μέσα στη θάλασσα. Να κοιμάσαι και να σε νανουρίζει ο παφλασμός, αξία ανεκτίμητη.

Μπάλος, Κρήτη

diaforetiko.gr : mpalos 800x407 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Η πρώτη από τις δύο ελληνικές συμμετοχές στη λίστα και φυσικά ενδεικτική. Η χώρα μας είναι γεμάτη από ομορφιές αλλά έπρεπε να διαλέξουμε. Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56km βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura. Στις σπηλιές φωλιάζουν μαυροπετρίτες , θαλασσοκόρακες και κορμοράνοι, ενώ καταφύγιο βρίσκουν η προστατευόμενη μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta caretta.

Νησιά Fiji

diaforetiko.gr : Fiji200903070584P Large Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Τα νησιά Fiji είναι νησιωτικό κράτος με συνολική έκταση 18.270 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 944.720 (τον έχουν τον κόσμο τους). Το κύριο νησί των Φίτζι ονομάζεται Βίτι Λέβου και από αυτό προέρχεται η ονομασία “Fiji”, που αποτελεί προφορά των κατοίκων των γειτονικών νησιών, Τόνγκα. Ειδικότερα, οι Φιτζιανοί εντυπωσιάστηκαν για πρώτη φορά από τους Ευρωπαίους με τα κείμενα που έγραφαν τα μέλη των αποστολών στα εξερευνητικά ταξίδια του Τζέιμς Κουκ. Το μεγαλύτερο κτίριο σε ύψος είναι το 14 ορόφων Κτίριο της Τράπεζας των Φίτζι, θα το δείτε σίγουρα.
Whitsunday Islands, Αυστραλία

diaforetiko.gr : 004. Hill Inlet Whitsunday island QLD Ken Duncan Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Ο καλύτερος προορισμός για όσους διαθέτουν σκάφος, βάρκα, γιοτ ή κάτι σχετικό. Όσοι είστε λάτρεις της κρουαζιέρας βάλτε τα Whitsunday Islands στη λίστα. Αυτά τα νερά, αχ αυτά τα νερά. Και μόνο η φωτογραφία αρκεί για να σε πείσει.

Bermuda, Τρίγωνο Βερμούδων

diaforetiko.gr : Bermuda 960 x 420 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Μη σας πτοούν οι αστικοί μύθοι, κοιτάξτε ομορφιά.

Σαντορίνη

diaforetiko.gr : sant Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Η δεύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στη λίστα. Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγυλή είναι διάσημη στα πέρατα του κόσμου για τη φυσική της ομορφιά και το ηλιοβασίλεμά της. Το όνομα “Σαντορίνη” προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Να την προτιμήσετε όλοι οι ερωτευμένοι πιγκουίνοι.

Culebra, Πουέρτο Ρίκο

diaforetiko.gr : 72984 1680 948 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Πηγές αναφέρουν πως ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι στα νησιά Culebra ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος. Πάντως ανακαλύφθηκαν και αυτό μας αρκεί. Isla Pasaje και Isla de San Ildefonso, αυτά τα δύο νησιά θα έχετε τη χαρά να επισκεφθείτε όσοι αποφασίσετε να κινηθείτε προς Puerto Rico μεριά. Πράσινο και γαλάζιο. Άλλο χρώμα δε θα δουν τα μάτια σας.

Fregate, Σεϋχέλες

diaforetiko.gr : fregate island 09 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Πάμε για τρέλες στις Σεϊχέλες. Το τραγούδι το έχουμε το μόνο που μας λείπει είναι η απόφαση. Το νησί Fregate θα έχετε τη δυνατότητα να το επισκεφθείτε μόνο αν ο τραπεζικός σας λογαριασμός διαθέτει πάρα πολλά ψηφία. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησί που παρέχει στον επισκέπτη πολυτέλεια και φυσική ομορφιά. Για ταξίδι του μέλιτος ακούγεται ιδανικό.

Grand Cayman, Νησιά Cayman

diaforetiko.gr : pano grandcayman luxuryvillasintl.com Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!
Το Grand Cayman είναι το ένα από τα τρία νησιά που συνθέτουν το σύμπλεγμα. Τα νησιά ανακαλύφθηκαν στις 10 Μαΐου 1503 από τον Χριστόφορο Κολόμβο, στο τέταρτο και τελευταίο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο και τα ονόμασε Λας Τορτούγας λόγω των απειράριθμων θαλάσσιων χελωνών που υπήρχαν εκεί. Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις, κλείστε εισιτήρια από τώρα.

Isles of Scilly, Ηνωμένο Βασίλειο

diaforetiko.gr : scilly aerial exGTG 5mb 2 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Επίγειος παράδεισος που τρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς. Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως τα νησιά διαθέτουν δύο εθνικές σημαίες. Να μάθουμε και κάτι, όχι μόνο μαγιό και μαύρισμα,

Roatan, Ονδούρα

diaforetiko.gr : Roatan Honduras1 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Τροπικές διακοπές για όλη την οικογένεια; Τρέξτε στην Ονδούρα ακόμα κι αν πέφτει κομματάκι μακριά. Αξίζει τον κόπο και την απόσταση. Το νησί Roatan, στον κόλπο της Ονδούρας, προσφέρει όμορφες παραλίες και μια σειρά από παραθαλάσσια θέρετρα. Η πιο γνωστή πόλη και πρωτεύουσα είναι η Coxen Hole, όπως λέμε Αθήνα. Αν φτάσει η χάρη σας μέχρι εκεί μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το θαλάσσιο πάρκο.

Saba, Ολλανδία

diaforetiko.gr : st john Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Η Saba ήταν τμήμα των Ολλανδικών Αντίλλων ως τις 10 Οκτωβρίου του 2010 οπότε και έγινε ειδικός δήμος της Ολλανδίας έπειτα από δημοψήφισμα των κατοίκων της. Έχει συνολική έκταση 13 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 2.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι το Δε Μπότομ. Να την επισκεφθείτε όσοι αναζητάτε κάτι πιο εναλλακτικό, κάτι πιο άγριο.

Phuket, Ταϊλάνδη

diaforetiko.gr : TAILND1 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το έχουν χαρακτηρίσει σαν το πιο όμορφο νησί του Ινδικού ωκεανού. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ο τροπικός προορισμός που προτιμούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Βλάστηση, καταπράσινο τοπίο, δάση από μπαμπού και φοινικόδεντρα, κρυστάλλινα νερά, κοραλλιογενής βυθός και ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα. Ακόμα κάθεσαι;

Kauai, Χαβάη

diaforetiko.gr : kauai+island+%281%29 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει δεκαοκτώ νησιά και ατόλλες, και εκτείνεται σε μήκος άνω των 1.500 μιλίων. Το Kauai, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της, είναι από τα πλέον πιο βροχερά μέρη του κόσμου. Τα δάση του είναι η πατρίδα τροπικών πουλιών που απειλούνται με εξαφάνιση. Ακόμη και μικρές μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, όπως στη συχνότητα των βροχοπτώσεων, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του νησιού. Τι τοπίο όμως;

Μαλδίβες, Ινδικός Ωκεανός

diaforetiko.gr : Maldives Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Οι Μαλδίβες είναι σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα. Βαθιές γαλάζιες θάλασσες, τιρκουάζ ύφαλοι, λευκές αμμώδεις παραλίες και φοινικιές. Πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες δείχνουν μεγάλη αγάπη στο συγκεκριμένο προορισμό για αυτό καλό θα ήταν να μην πας με παράνομο έρωτα Ιούλιο-Αύγουστο.

Los Roques, Βενεζουέλα

diaforetiko.gr : 3782437437 6127a43aff b Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το Αρχιπέλαγος Los Roques είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στην Καραϊβική, το οποίο ανήκει στη Βενεζουέλα. Έχει έκταση 40,61 τ.χλμ. και μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι το Cayo Grande με έκταση 15,10 τ.χλμ. Το μόνο κατοικημένο νησί είναι το Grand Roque, με την ομώνυμη πόλη, με πληθυσμό περίπου 1.800 κατοίκων. Παράδεισος.

Τζαμάικα, Καραϊβική

diaforetiko.gr : caribbean jamaica jamaica inn beach Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το νησί της reggae και του Bob Marley. Η Τζαμάικα αποτελεί υπόλειμμα του εν μέρει καταποντισθέντος “τόξου των Αντιλλών” και έχει ως σημαντικότερη οροσειρά τα Κυανά όρη που φθάνουν σε ύψος τα 2250 μέτρα. Τη νήσο ανακάλυψε μαζί με τις πλησιέστερες νήσους Cayman ο Χριστόφορος Κολόμβος στις 5 Μαΐου του 1494. Σου χρωστάμε πολλά Χριστόφορε.

Lord Howe, Θάλασσα Ταζμανίας

diaforetiko.gr : LordHoweIsland 600x400 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

 

Η Νήσος Lord Howe είναι ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Τασμανίας, 600 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας της Αυστραλίας. Διοικητικά υπάγεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Έχει χερσαία έκταση 14,6 τ.χλμ και μόνιμο πληθυσμό 347 κατοίκων. Το Σύμπλεγμα Νήσων Λορντ Χάου, το οποίο περιλαμβάνει και την Πυραμίδα του Μπολ ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1982.

Lipari, Ιταλία

diaforetiko.gr : i.lampedusa isola dei conigli 20130425 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Το Lipari είναι ηφαιστειογενές νησί της νότιας Ιταλίας ευρισκόμενο στη νότια Τυρρηνική Θάλασσα, 16 ναυτικά μίλια βόρεια της Σικελίας. Η θαλάσσια αυτή περιοχή καλείται Αρχιπέλαγος των Αιολίδων, η δε ονομασία οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αρχαίοι Έλληνες εντόπιζαν εκεί την κατοικία του Αιόλου, ακολουθώντας τη ”γεωγραφία” των ομηρικών επών. Ελλάδα-Ιταλία ένα πέταγμα είμαστε.

Maui, Χαβάη

diaforetiko.gr : Maui Hawaii 1 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Tο Maui είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα. αποτελείται από δύο μεγάλα ηφαίστεια που χωρίζονται από ένα χαμηλού υψομέτρου ισθμό. Το ηφαίστειο του δυτικού Mauiι ή Μαούνα Καχαλαβάι έχει υψόμετρο 1.764 μ. και δημιουργήθηκε πριν από 1,6 εκατομμύρια χρόνια. Στα ανατολικά βρίσκεται το ογκώδες ηφαίστειο Χαλεακάλα που δημιουργήθηκε πριν 0,8 εκατομμύρια χρόνια. Φωτιά και λάβα.

Nosy Be, Μαδαγασκάρη

diaforetiko.gr : madagascar tsarabanjina sea Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Θα το βρείτε στο βορειότερο σημείο της ακτής της Μαδαγασκάρης. Το Nosy Be είναι το πιο γνωστό θέρετρο της περιοχής και κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες κάθε εθνικότητας. Το νησί στην τοπική διάλεκτο ονομάζεται Assada. Είναι φημισμένο γιατί διαθέτει ένα από τα μικρότερα είδη βατράχου, το Stumpffia pygmaea.

Menorca, Ισπανία

diaforetiko.gr : minorca spain Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Ισπανικό νησί της Μεσογείου που ανήκει στο συγκρότημα των Βαλεαρίδων. Η ονομασία προέρχεται από την λατινική και σημαίνει ”η μικρότερη” σε αντίθεση με τη Majorca. Έχει έκταση 694 τ. χλμ. και πληθυσμό 88.000 κατοίκους. Το νησί είναι γνωστό για την ύπαρξη μεγαλιθικών μνημείων που μαρτυρούν προϊστορική ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο πρώιμος πολιτισμός του νησιού επηρεάστηκε από άλλους πολιτισμούς της Μεσογείου, όπως το Μινωικό της Κρήτης. Για παράδειγμα, η χρήση ανεστραμμένων ξύλινων στύλων με επίχρισμα στην Κνωσσό φαίνεται να έχει επιδράσει σε κατασκευές των κατοίκων της Menorca.

Μoorea, Ταϊτή

diaforetiko.gr : tahiti moorea beach 1298995 Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Σε αυτό το νησί, όμως, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ερείπια στο εσωτερικό του, γνωστά στους δυτικούς με το γενικό όνομα ”Marae”, που χρονολογούνται στον 13ο αιώνα μ.Χ. Ο Κάπτεν Κουκ ήταν ο πρώτος δυτικός που είδε την Ταϊτή και την Moorea το 1774. Στη δυτική ακτή του νησιού βρίσκεται το χωριό Τίκι, όπου πολλοί ζουν παρόμοια με τους προγόνους τους. Εδώ θα βρείτε ψαράδες, χορευτές και δαμαστές της φωτιάς.

Elba, Τοσκάνη

diaforetiko.gr : Acquavivetta Elba Tuscany Τα 30 ομορφότερα νησιά του κόσμου – Ανάμεσα τους και η δική μας Σαντορίνη!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί του Αρχιπελάγους της Τοσκάνης. Θυμίζει Ελλάδα και φημίζεται για τις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά του.

Καλές βουτιές και καλό μας καλοκαίρι

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button