ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ! ! !

 

 

Ευλογημένοι τόποι με ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον και σπάνια χαρακτηριστικά, προστατεύονται από την UNESCO και αποτελούν κληρονομιά όλου του κόσμου!

Plitvice Lakes National Park (Κροατία)

Οι λίμνες Plitvice βρίσκονται στην Κροατία και είναι πραγματικά παραμυθένιες. Καθώς τα νερά ρέουν στα ασβεστολιθικά πετρώματα της περιοχής συγκεντρώνονται σε μικρές ή μεγαλύτερες κοιλότητες. Υπάρχουν σήμερα περίπου 20 λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται μεταξύ τους.

Ilulissat Icefjord (Γροιλανδία)

Μια βόλτα με καγιάκ στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας με το εντυπωσιακό βόρειο Σέλας στον ουρανό είναι εμπειρία ζωής.

Lakes of Ounianga (Τσαντ)

Από το 2012 βρίσκονται στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αυτές οι δέκα οκτώ διασυνδεδεμένες λίμνες, που βρίσκονται στην άνυδρη περιοχή Ennedi της ερήμου Σαχάρα που καλύπτουν μια έκταση 62.808 εκταρίων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο μεγάλης ομορφιάς με εντυπωσιακά χρώματα και σχήματα.

Σοκότρα (Υεμένη)

Το αρχιπέλαγος Σοκότρα, σε ελεύθερη μετάφραση «Ευδαιμονία», αποτελεί τμήμα του εδάφους της Υεμένης και αποτελείται από μια μικρή αλυσίδα από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό.
Πέρα από τις παρθένες παραλίες του, το νησί Σοκότρα φημίζεται για τη μοναδική χλωρίδα του, μια και το ένα τρίτο των φυτών που βρίσκονται στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Reunion Island (Γαλλία)

Ανοιχτά της Μαδαγασκάρης βρίσκεται το γαλλικό νησί Reunion, που φημίζεται για τα Pitons (καρφιά), τους βράχους δηλαδή και τις κοιλάδες του, όπου αναπτύσσεται ένας υψηλός αριθμός ενδημικών φυτών. Η περιοχή αποτελείται από δύο γειτονικούς ορεινούς όγκους ηφαιστείων με απότομα βράχια και επιβλητικές αμφιθεατρικές κοιλάδες, που δημιουργήθηκαν λόγω της διάβρωσης και της συνεχούς ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Κοιλάδα Jiuzhaigou (Κίνα)

Η κοιλάδα Jiuzhaigou απλώνεται σε μια έκταση 72.000 εκταρίων στα βόρεια της επαρχίας Sichuan και φθάνει σε υψόμετρο πάνω από 4.800 μ. Η Κοιλάδα είναι απερίγραπτα συναρπαστική επειδή έχει φυσική ομορφιά, είναι αρχέγονη και γεμάτη από απροσδόκητες εναλλαγές. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και έχουν χρώμα σκούρο μπλε, σμαραγδένιο πράσινο και μπλε του λουλακιού.

ΠΗΓΗ :http://periergaa.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button