ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εστάλη το αίτημα για παράταση του δανείου από την κυβέρνηση! Αναλυτικά ότι αναφέρει το “ελληνικό” κείμενο!

 

Εστάλη το αίτημα της Ελλάδας προς τους εταίρους για παράταση της δανειακής σύμβασης. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα στο πλαίσιο του Euroworking Group.

Όπως ανέφερε το βράδυ από τη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ερωτήματα δημοσιογράφων: “Η αίτηση θα είναι γραμμένη με έναν τρόπο που να καλύπτει και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup”, πρόσθεσε ο κύριος Βαρουφάκης για να προσθέσει ότι την Παρασκευή θα υπάρξει μία τυπική έγκριση, μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Eurogroup.

Τι αναφέρει το κείμενο

Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρει ότι «εγκρίνεται το Σχέδιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως δικαιούχου κράτους- μέλους, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ως εγγυητή, και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο: «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistance Facility Agreement) για την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης, έως το συνολικό ποσό των εκατόν εννέα δισεκατομμυρίων και εκατό εκατομμυρίων (109.100.000.000) ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση στο δικαιούχο κράτος-μέλος μέσω του ΕΤΧΣ, όπως συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο της 12ης Μαρτίου 2012 των Υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ, μαζί με τα παραρτήματά της, όπως το Σχέδιο αυτό μαζί με τα παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα…».

Προβλέπει έλεγχο από την τρόικα, ωστόσο δεν είναι ακριβώς το μνημόνιο. Δηλαδή του MoU (memorandum of understanding on economic policy conditionality) και των υπολοίπων κειμένων που το συνοδεύουν,

Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button