ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ Eurogroup! Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό – Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί! (LIVE)

Δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρακτορείο Reuters, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για αμοιβαία επωφελής λύση, αναφέρει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, όπου επισημαίνει ότι η Ελλάδα σέβεται και τις αρχές της Ευρώπη αλλά και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

«Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η δήλωση:
«Η Ελλάδα έχει κάνει ό, τι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού.

Του σεβασμού στους κανόνες της Ε.Ε. και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή.

Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε».

Μέρκελ για την Ελλάδα: Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί!

«Μήνυμα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Μιλώντας για το ζήτημα της Ελλάδας εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup και λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή Βαρουφάκη με το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

«Έχουμε ευθύνη» τόνισε, «να διαπιστώσουμε ότι, όντως, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις (σ.σ. της Ελλάδας), αλλά θα γίνει και σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το protothema.gr, η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών στο Ελιζέ, τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και στάθηκε στο γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σχετική ψηφοφορία στην Bundestag.

«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό» σημείωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα.

Από κει και πέρα, η ίδια ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel, που θέλει την ΕΚΤ να ετοιμάζεται για Grexit, τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η κυρία Μέρκελ απάντησαν ότι εργάζονται και επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Δηλώσεις Βαρουφάκη

Την ελπίδα του για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν επικοδομητικές συζητήσεις, ενώ εκτίμησε ότι «έχουμε διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση και περιμένουμε τους εταίρους να μας συναντήσουν όχι στα μισά αλλά στο 1/5 του δρόμου».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button