ΔΙΔΑΧΕΣ

Πατριάρχης Μόσχας: Δούλοι του Σατανά οι εξτρεμιστές

 

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντελφατά αλ-Σίσι και στον Πατριάρχη Θεόδωρος Β για τη δολοφονία στη Λιβύη 21 Χριστιανών.

“Αυτό τo εξτρεμιστικό έγκλημα αξίζει παγκόσμια καταδίκη. Απόλυτη απόρριψη των προσπαθειών για να δικαιολογηθεί η βία με θρησκευτικά κίνητρα. Τρόμος από αυτούς τους δούλους του Σατανά που προσπαθούν να καταστρέψουν αιώνες ισορροπίας και  σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή”, – σημείωσε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Πατριάρχη της Αιγύπτου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τραγωδία που έπληξε τον λαό της Αιγύπτου, δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. “Η τρομοκρατία δεν έχει μέλλον, επειδή οι άνθρωποι ποτέ δεν θα ανεχτούμε τη βία, ό, τι συνθήματα μπορεί να χρησιμοποιει,” – είπε 

“Σήμερα, η παγκόσμια κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενωθει και να λάβει πιο αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Ως Χριστιανοί, πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να βεβαιώσουμε πως ο Αναστάς Κύριος Ιησούς έχει κατακτήσει το κακό και το θάνατο. Στη συνέχεια, κάθε προσπάθεια θα είναι μάταια απο τους υπηρέτες του διαβόλου, που χρησιμοποιούν το ιερό όνομα του Θεού για να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους πράξεις”- ειπε απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Θεόδωρος Β.

πηγη desk agioritikovima

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button