ΔΙΔΑΧΕΣ

Πατριάρχης Μόσχας για Σαρακοστή: Στόχος η αυτογνωσία και ο αυτοέλεγχος

 

“Η αυτογνωσία είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους της Σαρακοστής” – είπε o Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στην ομιλία του τη Δευτέρα για την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής.

«Είναι πολύ δύσκολο – να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, γιατί σε κάθε στιγμή της ζωής μας είναι διαφορετικές. Η διαφορά αυτή επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες, όπως επίσης και τον πειρασμό του διαβόλου. Και οτι χθες φαινόταν αδύνατο και απαράδεκτο σήμερα εκτελείται με ευκολία. Αντίθετα – μερικές φορές η επόμενη μέρα μας βοηθά να καταλάβουμε πολλά πράγματα για να δούμε τους εαυτούς μας και να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από την αυτογνωσία, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής απαιτείται και αυτοέλεγχος. Δεν είναι μόνο τα λόγια και οι πράξεις, αλλά ακόμη και οι σκέψεις που δεν ελέγχονται. Η περίοδος της Σαρακοστής μάς οδηγεί σε αυτήν την ικανότητα – να ελέγχουμε τις σκέψεις μας”

πηγη pravoslavie.ru

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button