ΔΙΑΦΟΡΑ

«Πως μπορώ να διώξω τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα;»

 

Η κυρία Σταυρούλα Μίχου από το Παγκράτι έχει θέμα με τα ρούχα του συζύγου της που μυρίζουν συνεχώς τσιγάρο. «Ευτυχώς, δεν καπνίζω και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ! Αλλά ο άντρας μου είναι μανιώδης καπνιστής και με ενοχλεί πολύ η μυρωδιά τσιγάρου. Πώς μπορώ να διώξω τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα του;»

Η μυρωδιά του τσιγάρου μπορεί να μην ενοχλεί τον ίδιο τον καπνιστή (που την έχει συνηθίσει) αλλά σίγουρα ενοχλεί όσους από αυτούς που βρίσκονται γύρω του και δεν καπνίζουν. Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα και να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητική.

Όπως ξέρετε, ο πιο απλός τρόπος για να διώξετε την μυρωδιά του τσιγάρου είναι να βγάλετε το ρούχο στη βεράντα να αεριστεί. Αλλά υπάρχουν φορές που κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις.

thehomeissue_tsigaro01

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε το ρούχο που μυρίζει σε μία πλαστική σακούλα και να προσθέσετε μέσα στη σακούλα μερικά χαρτάκια αρωματισμένα με αιθέρια έλαια. Αφήστε τα εκεί για μερικές ώρες και το ρούχο σας θα μυρίζει πολύ καλύτερα.

3 Φυσικά Αρωματικά Χώρου που Μπορείτε να Φτιαξετε Μόνοι σας.

Για να μην «κολλάνε» τσιγαρίλα και τα άλλα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα σας μπορείτε να βάλετε ένα-δυο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο για να μοσχομυρίσει όλη η ντουλάπα.

Τέλος, για να διώξετε την μυρωδιά πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο βάλτε σε μία πλαστική σακούλα το ρούχο ή τα ρούχα που μυρίζουν, προσθέστε 2-3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακινήστε τη σακούλα καλά, αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα και μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

HIGHLIGHTS

    • Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει και με την άσχημη μυρωδιά από ένα ρούχο που έχει φορεθεί μια μόνο φορά.
    • Αν πρόκειται για ρούχο που δεν μπορεί να πλυθεί θα πρέπει να το πάτε στο καθαριστήριο, ειδικά αν δείτε πως η μυρωδιά δεν φεύγει με το άπλωμα στη βεράντα.

 

πηγη http://spirossoulis.com/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button