ΔΙΔΑΧΕΣ

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Σταμάτα να πλέκης κομποσχοίνι, σήμερα είναι Κυριακή και….»

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Σταμάτα να πλέκης κομποσχοίνι, σήμερα είναι Κυριακή και….»

Κάποτε, ήταν Κυριακή – αυτό έχει σχέσι με το ότι θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή ως αργία – και κάποιος δόκιμος μοναχός, στο Άγιον Όρος, έπλεκε κομποσχοίνι.

Οπότε του λέγει από μόνος του, ο άγιος Γέροντας, επιτακτικά: «Σταμάτα. Μη πλέκης, σήμερα είναι αργία. Δεν πρέπει». Και εκείνος αθώα, αλλά και με ειλικρίνεια, είπε: «Ε, Γέροντα, αυτά τα κομποσχοίνια δεν τα πουλάμε. Τα δίνομε ευλογία».

 

Και σ᾽ αυτό, απήντησε ακόμη πιο δυναμικά ο άγιος π. Παΐσιος: «Δεν έχει σημασία. Όποιος προσεύχεται με αυτά – άλλο θέμα πως θα το οικονομήση, πως θα το καλύψη ο καλός Θεός – πάντως από σας θα παίρνη αρνητική ευλογία».

Απόσπασμα από την Ραδιοφωνική συνέντευξη του Αρχ. Αρσενίου Κατερέλου για τον άγιο Γ. Παίσιο & τον Γ. Ισαάκ Λιβανέζο

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button