ΔΙΑΦΟΡΑ

Άρτα: Η αιτία θανάτου του βρέφους στο αυτοκίνητο – Η πρώτη αγκαλιά των γονέων μετά τον θάνατο του παιδιού τους

Σε τι οφείλεται ο τραγικός θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα – Τι ισχύει με την έλλειψη οξυγόνου.

Σε θερμοπληξία οφείλεται όπως όλα δείχνουν ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα το οποίο ξέχασε ο πατέρας του για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκρό το πρωί της Τρίτης (11/05).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που παρουσιάσε στο MEGA o Βασίλης Λαμπρόπουλος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στο αυτοκίνητο, γιατροί και ιατροδικαστές αναφέρουν ότι το παιδί έπαθε αφυδάτωση.

Αυτή η ταραχή και το κλάμα πιθανώς να δημιούργησαν αρρυθμίες και διάφορα προβλήματα σε ζωτικά του όργανα του μωρού όπως οι πνεύμονες και το νεφρό, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Αυτό που λένε οι ιατροδικαστές είναι ότι το βρέφος δεν είναι δυνατό να πέθανε από ασφυξία, καθώς είτε σε στάση είτε σε κίνηση το αυτοκίνητο έχει αέρα μέσα στην καμπίνα, οπότε δεν υπήρχε έλλειψη οξυγόνου.

Το μοιραίο τηλεφώνημα στον πατέρα

Την Παρασκευή (12/5) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο τραγικός πατέρας προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατο του 5 μηνών μωρού του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που καταλήγει σε ανθρωποκτονία, ενώ ο ίδιος είναι απαρηγόρητος.

Ο 37χρονος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του η ψυχολογική του κατάσταση είναι τραγική. Ο ίδιος αποχώρησε από το γραφείο του ανακριτή υποβασταζόμενος και με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ τα πρώτα του λόγια, όπως τα μετέφερε ο δικηγόρος του ήταν: «Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος, αυτό που περνάμε εμείς.»

Όπως εξήγησε και στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους, καθώς πήγαινε την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του που τον αποσυντόνισε. Του είπε να σπεύσει στο γραφείο για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Έπειτα από αυτό φέρεται να ξέχασε τελείως ότι έχει ακόμα το μωρό μαζί του, το οποίο κοιμόταν στο καρεκλάκι του. Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του STAR, ο 37χρονος έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε.

Τουλάχιστον 5 ώρες αργότερα η σύζυγός του έντρομη του τηλεφώνησε και τον ρώτησε πού είναι το παιδί καθώς ενημερώθηκε από τον σταθμό ότι το μωρό δεν πήγε ποτέ. Τότε ο πατέρας συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. «Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο», της είπε και αλλόφρων έτρεξε προς το αυτοκίνητο, όπου όμως βρήκε το κοριτσάκι του χωρίς τις αισθήσεις του, με αφρούς γύρω από το στόμα. Το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

«Φρικτό παιχνίδι της μοίρας»

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο “καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του”… », δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 37χρονου, ο οποίος μίλησε στον Alpha, συνήθως πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό η μητέρα, όμως εκείνη τη μέρα δεν έγινε έτσι.

«Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε συνήθως στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου», δήλωσε ο παππούς του μωρού.

Επίσης, ένας θείος της 27χρονης μητέρας που μίλησε στο Mega διαβεβαίωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε προβλήματα.

«Μια χαρά ήταν, είχαν το παιδάκι και είχαν και την δουλειά τους. Πήγαιναν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, όταν σχόλαγε η κοπέλα πήγαινε και το έπαιρνε. Από εκεί και πέρα, λένε ότι έμεινε μέσα, ότι το ξέχασε. Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά…»

Άρτα: Δύο φορές συναντήθηκαν οι γονείς του βρέφους

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του βρέφους που πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του στην Άρτα. Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά το τραγικό περιστατικό, καθώς είναι υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς, αφότου κατέρρευσαν ψυχολογικά.

Ο 37χρονος πατέρας νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του η ψυχολογική του κατάσταση είναι τραγική. Ο ίδιος αποχώρησε από το γραφείο του ανακριτή υποβασταζόμενος και με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ τα πρώτα του λόγια, όπως τα μετέφερε ο δικηγόρος του ήταν: «Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος, αυτό που περνάμε εμείς.»

Αντίστοιχα, η μητέρα του βρέφους είναι σε καταστολή, της χορηγήθηκαν ηρεμιστικά αρχικά και στη συνέχεια έμεινε υπό παρακολούθηση γιατρών και ψυχολόγων. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και ζητάει συνεχώς το μωρό της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, η μητέρα σήμερα το πρωί (11/5) είδε για περίπου 10 λεπτά τον άντρα της στο νοσοκομείο Άρτας. Αργότερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυό τους συναντήθηκαν για ακόμη μια φορά.

Στο νοσοκομείο τον τραγικό πατέρα θα επισκεφτεί και ο δικηγόρος του για να ετοιμάσουν την απολογία του για αύριο που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο “καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του”… », δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button