ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγινε γνωστό…δεν ειναι πλέον μαζί μας στην ζωή ο …

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Έγινε γνωστό…δεν ειναι πλέον μαζί μας στην ζωή ο …

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Σε ηλικία 97 ετών εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουγανέλης στη Μύκονο. Ο εκλιπών Ιερέας προ μηνών είχε τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση από τον Μητροπολίτη Δωρόθε.

Σε σχετική εγκύκλιο που υπογράφει ο Σεβασμιώτατος, αναφέρεται: «Μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλομεν εις τον ιερόν Κλήρον της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και το πλήρωμα της κατά Μύκονον παροικούσης Εκκλησίας την προς Κύριον εκδημίαν του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ζουγανέλη.Ο αοίδιμος, γόνος ευσεβούς οικογενείας, εγεννήθη εις Μύκονον, την 28ην Φεβρουαρίου 1920. Διάκονος εχειροτονήθη την 29ην Οκτωβριου του 1950, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Δημητρίου Σύρου από τον αοίδιμον Προκάτοχόν μας Φιλάρετον, και Πρεσβύτερος την 11ην Φεβρουαρίου 1951, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, από τον μακαριστόν Μητροπολίτην Πρεβέζης Ανδρέαν, έλαβεν δε το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου τον Μάρτιον του 1973 από τον αοίδιμον Προκάτοχόν μας Δωρόθεον Α΄ εις τον Ιερόν Μητροπολικόν Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου.

Με την εκλεκτήν ομόζυγόν του Μαργαρίταν, εδημιούργησεν μίαν αρίστην πολύτεκνον οικογένειαν και ηυτύχησεν να ίδη εγγόνους και δισεγγόνους, ένα δε εκ των υιών του Αγιορείτην Μοναχόν, τον Φιλόθεον, μετά του οποίου ήδη συναυλίζεται εις τον Ουρανόν.

Επεράτωσεν τας Γυμνασικάς του σπουδάς υπό την σκέπην της Μεγαλόχαρης εις Τήνον και έλαβεν το Πτυχίον του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών το 1951. Άξιος και ταπεινός διάκονος των Μυστηρίων του Θεού, πιστός τηρητής της τάξεως και των παραδόσεων της Εκκλησίας μας, υπηρέτησεν ευόρκως και ευδοκίμως, με ιεραποστολικόν φρόνημα και θυσιαστικόν ζήλον την καθ’ ημάς Ιεράν Μητρόπολιν ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και τους Ιερούς Ναούς της νήσου, της Παναχράντου, από το 1951 έως το το 1970, και της Ζωοδόχου Πηγής, από το 1970 έως της συνταξιοδοτήσεώς του το 2006, διακονήσας με αφοσίωσιν τρεις Αρχιερείς, τους αειμνήστους προκατόχους μας Φιλάρετον και Δωρόθεον Α΄ και την ελαχιστότητά μας.

Ο μεταστάς διεκρίνετο διά λογιότητά του, την αθόρυβον αλλά πλουσίαν φιλανθρωπικήν του δραστηριότητα και την αγάπην του προς την βουκολικήν ζωήν και απελάμβανε του σεβασμού και της τιμής όλων των Μυκονίων, τους οποίους και ο ίδιος αδιακρίτως εσέβετο.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα τελεσθή αύριον, Τετάρτην, 9ην Αύγούστου, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

† Ο ΣΥΡΟΥ & ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button