ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη ανακοίνωση από την Eurobank για όσους έχουν λογαριασμό: Δείτε το άμεσα

Μία παραίτηση βόμβα αλλάζει τα δεδομένα στην τράπεζα Eurobank!

Η εκπρόσωπος του ΤΧΣ κα Ευθυμία Δελή, υπέβαλε την παραίτησή της με ισχύ από την 7η Νοεμβρίου 2023.

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank Holdings») ανακoίνωσε ότι, σε συνέχεια της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») από την Eurobank Holdings, η Eurobank Holdings και η 100% θυγατρική της, Τράπεζα Eurobank Α.Ε. («Eurobank»),

δεν υπόκεινται πλέον στον νόμο 3864/2010 και στα ειδικά δικαιώματα του ΤΧΣ που προβλέπονται στον εν λόγω νόμο, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του ΤΧΣ να ορίζει έναν εκπρόσωπό του στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Επιτροπές των Διοικητικών Συμβουλίων της Eurobank Holdings και της Eurobank.

Σε αυτό το πλαίσιο, ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στον Όμιλο Eurobank, η εκπρόσωπος του ΤΧΣ κα Ευθυμία Δελή, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών Ελέγχου και Αποδοχών των Διοικητικών Συμβουλίων της Eurobank Holdings και της Eurobank, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από τις ανωτέρω θέσεις, με ισχύ από την 7η Νοεμβρίου 2023.

Alpha Bank: Έχετε λογαριασμό; Δείτε τι θα γίνει με τις καταθέσεις μετά την εξαγορά

Alpha Bank: Διθυραμβικά είναι τα σχόλια μετά την εξαγορά της τράπεζας από τον ιταλικό κολοσσό UniCredit. Τι σημαίνει όμως για τον πελάτη της τράπεζας και τις καταθέσεις του.

Εδώ και μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως ο ιταλικός όμιλος UniCredit προχωράει σε στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank, υποβάλλοντας πρόταση εξαγοράς του ποσοστού 9% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα. Παράλληλα, υπάρχει η δέσμευση να αγοράσει κατ’ ελάχιστο ποσοστό 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank σε διάστημα 24 μηνών, εάν το ΤΧΣ δεν αποδεχθεί την πρόταση.

Πρόκειται λοιπόν για την επένδυση στρατηγικού εταίρου στον τραπεζικό κλάδο έπειτα από 17 χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank «σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και παράλληλα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης».

Η κυβέρνηση μετά την εξαγορά ανακοίνωσε ότι κίνηση της μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας να επενδύσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έπειτα από τόσα χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η συναλλαγή αυτή θα έχει επιπλέον οφέλη, καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και των υπολοίπων ελληνικών συστημικών τραπεζών, προσελκύοντας ενδεχομένως και άλλους στρατηγικούς (industrial) επενδυτές, μέσω της διαδικασίας αποεπένδυσης.

Το προσφερόμενο τίμημα δεν έγινε γνωστό καθώς, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΤΧΣ, «τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Κ», η προσφορά ενσωματώνει μικρό premium, της τάξης του 5% σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής της Alpha την Παρασκευή, στο 1,27 ευρώ, που οδηγεί σε τιμή κοντά στο 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση το προσφερόμενο premium, το ποσό που προτίθεται να επενδύσει η UniCredit διαμορφώνεται κατ’ αρχάς στα 282 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά της Alphabank είναι κακή για τους πελάτες;

Η εξαγορά δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκατομμύρια πελατών.

Επιπλέον ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών της Alpha Bank μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της αξιοποίησης όλου του εύρους προϊόντων της UniCredit, της πολυετούς παρουσίας της στις αγορές της Ιταλίας και της Γερμανίας, καθώς και του εκτεταμένου δικτύου της στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη».

πηγη xristika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button