ΥΓΕΙΑ

Έκτακτη είδηση Σοκ τώρα στην γειτονική Χώρα

Ένας καθολικός ιερέας στην Αλαμπάμα, ο οποίος το είχε «σκάσει» στην Ιταλία με μία νεαρή κοπέλα που γνώρισε όταν εκείνη ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου, παντρεύτηκε τελικά την 18χρονη αφού επέστρεψαν μαζί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με την άδεια του γάμου τους που επικαλείται η εφημερίδα, ο 30χρονος Αλεξάντερ Κρόου παντρεύτηκε την 18χρονη πρώην μαθήτρια του καθολικού σχολείου McGill-Toolen στην κομητεία Μόμπαϊλ της Αλαμπάμα, την περασμένη Παρασκευή.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ο Κρόου – ειδικός στη θεολογική μελέτη των δαιμόνων και του εξορκισμού – απαλλάχθηκε από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα από την καθολική Αρχιεπισκοπή του Μόμπαϊλ, αφού ταξίδεψε στην Ιταλία με νεαρή κοπέλα, αφήνοντας μάλιστα ότι  να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η αρχιεπισκοπή είπε στον 30χρονο ότι «εγκατέλειψε την αποστολή του» και η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε «τελείως ανάρμοστη για ιερέα». Παρόλο που η σχετική ανακοίνωση δεν αποκάλυπτε λεπτομέρειες, είναι γνωστό ότι οι καθολικοί ιερείς δίνουν όρκο αγαμίας και, έπειτα από σκάνδαλα δεκαετιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από κληρικούς, έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατευθυντήριες γραμμές που αποσκοπούν στη θέσπιση ορίων μεταξύ κληρικών και ευάλωτων ενηλίκων.

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας – η οποία φοιτούσε στο σχολείο McGill-Toolen την εποχή που ο Κρόου εργαζόταν εθελοντικά σε αυτό – δεν γνώριζαν ότι η κόρη τους θα πήγαινε στην Ιταλία μαζί του.

Σύμφωνα με την Guardian, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μόμπαιλ ερεύνησε τους προηγούμενους μήνες ισχυρισμούς για το πρόσωπο του ιερέα που ανέφεραν ότι είχε ανάρμοστες επαφές με κορίτσια που φοιτούσαν στο καθολικό σχολείο. Στις 7 Νοέμβρη ωστόσο, ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός εξέδωσε μια ανακοίνωση που ενέφερε ότι η εισαγγελία δεν θα ασκήσει τελικά δίωξη.

Στην ίδια δήλωση αναφερόταν ότι η κοπέλα που το έσκασε με τον Κρόου στην Ιταλία κλήθηκε από τις Αρχές για να δώσει κατάθεση, όμως αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση για το ταξίδι τους. «Έδειχνε υγιής και είπε ότι είναι ασφαλής. Εφόσον δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τη νεαρή για αυτά τα περιστατικά, δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε αυτήν τη φάση», ανέφερε η ανακοίνωση για το κλείσιμο της έρευνας.

Οι ερευνητές είχαν βρει ένα γράμμα που έστειλε ο Κρόου στην κοπέλα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν εκείνη ήταν ακόμη 17 ετών. Στην ερωτική επιστολή του ο ιερωμένος εξέφραζε το πάθος του και δήλωνε ότι ήταν ήδη παντρεμένοι. Στην πραγματικότητα, όμως, η άδεια γάμου που κατατέθηκε από κοινού στο όνομά τους στο Μόμπαιλ ανέφερε ως ημερομηνία γάμου την Παρασκευή.

Ο αρχιεπίσκοπος του Μόμπαϊλ, Τόμας Ρόντι, δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει την οριστική απομάκρυνση του Κρόου από τον κλήρο, ένα εξαιρετικά σπάνιο μέτρο που η ηγεσία της καθολικής εκκλησίας αποφεύγει να επιβάλλει ακόμα για κληρικούς που κατηγορούνται ποινικά – ή και καταδικάζονται – για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Ρόντι έχει επανειλημμένα διαψεύσει υπαινιγμούς ότι η αρχιεπισκοπή του Μόμπαϊλ καθυστέρησε ή έδειξε απροθυμία να συνεργαστεί στην έρευνα για τον Κρόου.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button