ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση συγκλονίζει τον Κόσμο

Η υπόθεση ενός φρικτού εγκλήματος έκλεισε σήμερα στη Σκωτία. Η υπόθεση της δολοφονίας της 16χρονης Amber είχε σοκάρει τη χώρα, καθώς η δολοφονία της, στις 26 Νοεμβρίου, παρέμενε ένα άλυτο μυστήριο.

Ο 20χρονος Connor Gibson κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα βιασμού της 16χρονης αδελφής του σε δασική περιοχή πριν τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο θύτης επιτέθηκε στη μικρότερη αδελφή του, Amber, σε ένα πάρκο στο Hamilton, South Lanarkshire της Σκωτίας και της αφαίρεσε τα ρούχα πριν προσπαθήσει να τη βιάσει. Στη συνέχεια, ο ίδιος τη χτύπησε πολλές φορές στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ κατέληξε να τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Ο Gibson αρνήθηκε την επίθεση το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2021, αλλά καταδικάστηκε μετά από δίκη 13 ημερών που βασίστηκε σε στοιχεία από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αποδεικτικών στοιχείων DNA, συμπεριλαμβανομένου του αιματοβαμμένου μπουφάν του.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Η Amber δηλώθηκε ως εξαφανισμένη το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου και το πτώμα της ανακαλύφθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου. Πριν βρεθεί νεκρή, ο ντόπιος Stephen Corrigan είχε συναντήσει την άψυχη έφηβη κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. Αντί, όμως, να ειδοποιήσει την αστυνομία, ο ίδιος την άγγιξε ακατάλληλα και στη συνέχεια έκρυψε το σώμα της. Ο 45χρονος φυλακίστηκε μετά από ξεχωριστή δίκη, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Ο αδερφός της, Connor Gibson, συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και, μια μέρα πριν από τη σύλληψή του, ανήρτησε στο Facebook ένα ψεύτικο αφιέρωμα στην αδελφή του, γράφοντας: «Amber, θα πετάς ψηλά για το υπόλοιπο του χρόνου. Θα λείψεις σε όλους μας. Ειδικά εμένα. Σ’ αγαπώ. GBFN (αντίο προς το παρόν)».

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία στη σορό της Amber δήλωσε στο δικαστήριο ότι βρέθηκε καλυμμένη με λάσπη και ότι η αιτία θανάτου ήταν ο στραγγαλισμός. Οι ένορκοι άκουσαν, επίσης, άλλες ιατροδικαστικές αποδείξεις, ότι οι «κηλίδες αίματος» στο μπουφάν του Gibson ήταν συμβατές με την Amber και το DNA του βρέθηκε επίσης στο σορτσάκι της, το οποίο είχε «σκιστεί βίαια».

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Gibson δεν φαινόταν συναισθηματικά φορτισμένος καθώς μιλούσε με τον πρώην θετό πατέρα του και της Amber, Craig Niven, την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα της Amber. Καταθέτοντας στοιχεία, ο κ. Niven είχε πει ότι δεν τα αδέλφια δεν έκαναν παρέα επειδή «δεν τα πήγαιναν καλά».

Κατά τη στιγμή της δολοφονίας της Amber, ο Connor ζούσε σε ξενώνα αστέγων στο Hammilton, ενώ η Amber βρισκόταν σε παιδικό ίδρυμα. Ο κ. Niven είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε νέα από τον πρώην θετό γιο του κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης της Amber.

Οι ένορκοι άκουσαν, επίσης, τον Peter Benson, της ομάδας ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας της Σκωτίας, ο οποίος εξέτασε ένα τηλέφωνο που βρέθηκε στο σπίτι όπου ζούσε ο Gibson. Έδειξε ότι στις 27 Νοεμβρίου, περίπου στις 12.34 π.μ., ο χρήστης του τηλεφώνου έγραψε σε μια ομάδα στο Snapchat: «Θα χρειαστώ πραγματικά τη βοήθειά σας σε κάτι όταν επιστρέψετε. Μιλάω σοβαρά». Το δικαστήριο είδε στοιχεία ότι περίπου 40 δευτερόλεπτα αργότερα ο χρήστης έστειλε μήνυμα στην Amber Gibson στην εφαρμογή: «Είσαι καλά;».

Επιπλέον, το ιστορικό αναζητήσεων που ελήφθη από το τηλέφωνο, έδειξε ότι ο χρήστης αναζήτησε στο διαδίκτυο: «Πώς να κάνετε τους αδιάκριτους αστυνομικούς να σταματήσουν να παρακολουθούν το τηλέφωνό σας».

Η καταδίκη του Stephen Corrigan

Όσον αφορά τον 45χρονο Stephen Corrigan, κρίθηκε ένοχος για παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς ανακάλυψε το πτώμα της δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του και αντί να επικοινωνήσει με τις Αρχές, εκείνος την άγγιξε ανάρμοστα και έκρυψε το σώμα της.

Ο Corrigan αρνήθηκε την κατηγορία και είχε καταθέσει πως έχει άλλοθι. Ο 79χρονος πατέρας του, William Corrigan, είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος του βρισκόταν στο σπίτι τους εκείνο το Σαββατοκύριακο και αρνήθηκε ότι είπε ψέματα για να τον προστατεύσει.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Corrigan είπε στην αστυνομία ότι αδυνατούσε να εξηγήσει γιατί το DNA του βρέθηκε σε 39 διαφορετικές περιοχές του σώματος της Amber.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button