ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση τώρα σοκάρει τον πλανήτη

Φρίκη προκαλεί η είδηση του θανάτου 6χρονου αγοριού, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από έναν 71χρονο στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εγκλήματα μίσους απήγγειλαν οι αρχές σε άνδρα 71 ετών στο Σικάγο χθες Κυριακή (15/10), καθώς φέρεται να μαχαίρωσε μουσουλμάνα και τον μικρό γιο της, έξι ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ (Ιλινόι), στην οποία η επίθεση χαρακτηρίζεται «ειδεχθής», το άτυχο παιδί, που δέχτηκε 26 μαχαιριές, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ωστόσο η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει.

«Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.

Το γραφείο του σερίφη δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο 911 (στην άμεση δράση) προσπαθώντας να απωθήσει τον δράστη.

 

«Οι βοηθοί εντόπισαν τα δυο θύματα στο εσωτερικό της κατοικίας, σε υπνοδωμάτιο. Τα δύο θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στα στήθη, στους κορμούς και στα άνω άκρα τους», πάντα σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

 

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.

Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, ο Άχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στον Τύπο ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε», επικαλούμενος SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του δολοφονημένου αγοριού από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο.

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button