ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Αλλάζουν όλα από 1η Ιανουαρίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Την επέκταση των POS σε όλη την αγορά από την 1η Ιανουαρίου προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Θα προβλέπει υποχρέωση εγκατάστασης POS σε ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα, κινηματογράφους, παντοπωλεία, ασφαλιστικές εταιρείες και χρηματιστηριακές, πανηγύρια, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μόνο με αυτή την κίνηση θα μειωθεί σημαντικά το κενό στον ΦΠΑ και θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου, που είναι το 2026 να μειωθεί στο 9%, από περίπου 15% που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον έσοδα για τον κρατικό κορβανά της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, από ανείσπρακτο ΦΠΑ και από φόρο εισοδήματος.

Τι σημαίνει πρακτικά η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές; Οτι καμία απολύτως συναλλαγή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί χωρίς να ενημερωθεί η εφορία, δηλαδή για κάθε πελάτη που θα πληρώνει με πιστωτική κάρτα, αυτομάτως θα εκδίδεται η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνονται και τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Κατά συνέπεια, θα είναι σχεδόν αδύνατη η παραποίηση στοιχείων, η απόκρυψη εισοδημάτων και η μη καταβολή ΦΠΑ. Το έργο της διασύνδεσης είναι εξαιρετικά περίπλοκο και απαιτείται μεγάλος όγκος δουλειάς από όλους τους εμπλεκομένους.

πηγη pagenews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button