ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα επικίνδυνα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από απόψε το βράδυ – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας – Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο ΕΜΥ.

Οι λιακάδες φαίνεται πως δίνουν – επιτέλους – τη θέση τους στις βροχές και τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης (13-10-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022) στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα τη νύχτα (13-10-2022) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (14-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο Παρασκευή (14-10-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.

Το Σάββατο (15-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022).

Καιρός – GFS: Στον ορίζοντα η πρώτη φετινή ψυχρή εισβολή

Αρχίζει να… παγώνει η βόρεια Ευρώπη, με την επικράτηση των ψυχρών αερίων μαζών και όλα δείχνουν πως θέμα χρόνου είναι η πρώτη σοβαρή κάθοδος αυτών και προς τα Βαλκάνια.

Αυτό, τουλάχιστον, καταγράφεται ως τάση στα προγνωστικά στοιχεία του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS, καθώς σε αρκετά τελευταία τρεξίματα, «βλέπει» την πρώτη ψυχρή εισβολή να προσεγγίζει και τη χώρα μας από τις 23 Οκτωβρίου και μετά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα φαινόμενα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από το βράδυ απόψε Πέμπτη και το επόμενο 48ωρο, καθώς το σύστημα «κουβαλάει» αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και αναμένεται στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Από βδομάδα πάντως και από πλευρας φαινομένων δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο…

Δείτε στο βίντεο την καταγραφή των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, με τις μπλε αποχρώσεις να υποδηλώνουν ψυχρή εισβολή, τα βαρομετρικά χαμηλά πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας και τέλος τις θερμοκρασίες μέγιστες και ελάχιστες πανελλαδικά.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button