ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Επιμένει και σήμερα Σάββατο, 11/11, η κακοκαιρία, η οποία τις επόμενες ώρες, αναμένεται να φέρει σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να υπάρξουν: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών), την Ήπειρο, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι το απόγευμα.

Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Ο καιρός σήμερα: Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Αναλυτικότερα, σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών), την Ήπειρο τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα, από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νοτιοανατολικά. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες- νοτιοδυτικές, με ένταση 5-7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, όμως από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου Ιονίου (περιοχή Κέρκυρας, Παξών), την Ήπειρο αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές όπου στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα δυτικά τμήματα πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους (κυρίως Χίο και Σάμο) ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα αργά τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

πηγη net-time.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button