ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές από Παρασκευή -Άστατο σκηνικό και σήμερα με βροχές, δείτε που

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται καλός καιρός, με κάποιες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά. Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε την Παρασκευή (10/11), που ένα νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας κάποια έντονα φαινόμενα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την υπόλοιπη εβδομάδα
Η πρόγνωση για την Πέμπτη (9/11)

Στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή (10/11)

Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά όπου το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για το Σάββατο (11/11)

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (12/11)

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

πηγη iefimerida.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button