ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Ραγδαίες εξελίξεις τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Tρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών κι ενόψει του δεύτερου γύρου της ερχόμενης Κυριακής, με υποψήφιους πλέον τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Συνάντηση στη Βουλή θα έχουν σε λίγη ώρα στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς.

Θα είναι ζήτημα λεπτών η ανακοίνωση της στήριξης του Νίκου Παππά, ο οποίος ήρθε τρίτος στις εκλογές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έντονες μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, βάσει των οποίων ο Στέφανος Κασσελάκης κατήλθε πρώτος με ποσοστό 44,91%, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα με καταμετρημένες όλες τις ψήφους, έναντι 36,18% της Έφη Αχτσιόγλου που ακολουθεί. Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέσπασε το 8,93% των ψήφων, ο Νίκος Παππάς το 8,68% και ο Στέφανος Τζουμάκας το 1,3%.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, συνεργάτες του εξ Αμερικής ερχόμενου κ. Κασσελάκη και της πρώην υπουργού κας Αχτσιόγλου ξεκίνησαν ν’ αναζητούν συμμαχίες ενόψει του δεύτερου γύρου της επόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Νίκος Παππάς απέφυγε τη βραδιά των εκλογών να απαντήσει με ποιον θα συνταχθεί, αναφέροντας απλώς ότι «η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία και πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Όπως όμως μετέδιδε και νωρίτερα σήμερα το Newsbeast, αν και το βράδυ των εκλογών δεν πήρε σαφή θέση για το τι θα κάνει, ο κύβος ερρίφθη και ο Νίκος Παππάς έχει αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ακόμη και στο ενδεχόμενο να πήγαινε με την πλευρά Αχτσιόγλου, το οποίο πλέον δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, οι γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της Κουμουνδούρου θεωρούσαν σίγουρο ότι οι μισοί ψηφοφόροι περίπου του κ. Παππά δεν θα τον ακολουθούσαν σε μια τέτοια κίνηση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλίνει προς την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, κάτι που έγινε εμφανές από τη δήλωσή του πως «είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα, έχουν διεισδύσει ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής». Επί της ουσίας «φωτογράφιζε» τον κ. Κασσελάκη που κατά τα λεγόμενά του βασίζεται περισσότερο στην εικόνα του και λιγότερα στην ουσία και τις πολιτικές θέσεις.

Τέλος, με την κ. Αχτσιόγλου θα συμπορευτεί σίγουρα ο Στέφανος Τζουμάκας. Στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα, την οποία έκανε με μεγάλη καθυστέρηση, μίλησε για φαινόμενα παρακμής που εμφανίζονται ως πρόοδος. «Πρέπει να θεσπισθεί δίπλωμα απονομής «πολιτικής ευρεσιτεχνίας» σε δήθεν Αριστερούς που διακρίθηκαν στη χειραγωγούμενη υιοθέτηση του δεξιού φαινομένου του τιμωρητισμού, ως δήθεν προοδευτική επιλογή με «αριστερό» περιτύλιγμα» υπογραμμίζει με σκωπτικη διάθεση.

πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button