ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Στρεπτόκοκκος Α: 5 παιδιά κάτω των 10 ετών πέθαναν από τη νόσο

Στρεπτόκοκκος Α: 5 παιδιά κάτω των 10 ετών πέθαναν από τη νόσο στην Αγγλία

Στρεπτόκοκκος Α: Καταγράφηκαν 851 κρούσματα οστρακιά στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 186 για τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι μέσα σε επτά ημέρες από τη διάγνωση επεμβατικής στρεπτόκοκκου Α σε παιδιά κάτω των 10 ετών στην Αγγλία αυτή τη σεζόν, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα παιδί κάτω των 10 ετών πέθανε επίσης στην Ουαλία αφού προσβλήθηκε από τη μόλυνση.

Ο οργανισμός είπε επίσης ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα οστρακιάς, η οποία προκαλείται από τον στρεπτόκοκκο Α, «συνεχίζουν να παραμένουν υψηλότερα από ό,τι θα βλέπαμε συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου».

Καταγράφηκαν 851 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 186 για τα προηγούμενα χρόνια. Το UKHSA ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από αναφορές για αύξηση των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σε παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρή ασθένεια. Νωρίτερα, το Sky News επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλί, ο οποίος ήταν τεσσάρων ετών, μετά από ανακοίνωση του σχολείου του στο High Wycombe του Buckinghamshire, στις 17 Νοεμβρίου.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τώρα ότι είχε διεισδυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α (iGas). Περιγράφηκε ως ένα «υπέροχο, ευγενικό, χαμογελαστό και ενεργητικό αγόρι» σε μια σελίδα του JustGiving που δημιουργήθηκε στη μνήμη του.

Η Δρ Τζιλ Μόρις, σύμβουλος προστασίας της υγείας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Πρόκειται για μια τραγική περίπτωση και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του ατόμου αυτήν την πολύ θλιβερή στιγμή. Έχουμε παράσχει συμβουλές στο σχολείο και το νηπιαγωγείο για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω περιπτώσεων και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Νωρίτερα σήμερα, ο θάνατος ενός παιδιού στο Ealing, στο δυτικό Λονδίνο, επιβεβαιώθηκε από το UKHSA ως άλλο κρούσμα iGAS. Ο Δρ Yimmy Chow, σύμβουλος προστασίας υγείας στο UKHSA, δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για το θάνατο ενός παιδιού στο δημοτικό σχολείο St John’s και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά τους, τους φίλους και τη σχολική κοινότητα.

«Σε συνεργασία με την ομάδα δημόσιας υγείας του Ealing Council, παρείχαμε προληπτικές συμβουλές στη σχολική κοινότητα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω περιπτώσεων και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

πηγη healthweb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button